Cardiologul Mircea Cinteză, despre operaţia pentru pericardită, afecţiunea de care suferă Ion Iliescu: Nu presupune oprirea inimii

Fostul ministru al Sănătăţii, cardiologul Mircea Cinteză, a explicat pentru MEDIAFAX, referitor la operaţia pentru pericardită, afecţiune de care suferă fostul preşedinte Ion Iliescu, că aceasta nu presupune oprirea inimii, însă comportă riscuri având în vedere că se intervine în zona pericardului.

1500 afișări
Imaginea articolului Cardiologul Mircea Cinteză, despre operaţia pentru pericardită, afecţiunea de care suferă Ion Iliescu: Nu presupune oprirea inimii

Cardiologul Mircea Cinteză, despre operaţia pentru pericardită: Nu presupune oprirea inimii

“Inima, în mod normal, este susţinută şi se contractă în interiorul unui pericard unde nu există lichid. Pericardită lichidiană înseamnă apariţia unui lichid care are foarte, foarte multe cauze. Nu putem să comentăm toate cauzele posibile, dar pentru a se elucida cauza acumulării de lichid, trebuie făcute mai multe investigaţii destul de complexe, ecocardiografie, tomografie computerizată, analize de sânge şi altele. În urma lor, se decide dacă lichidul este aşa de mult sau de o anumită formă încât trebuie evacuat chirurgical sau poate fi tratat cu medicamente. Întrebarea pe care o pune toată lumea este cât de periculoasă este o astfel de operaţie. Pot spune doar că nu este o operaţie care trebuie să oprească inima, deci nu este aşa de periculoasă cum sunt operaţiile pe cord deschis, este o operaţie care se face cu inima continuând să bată, însă fiind o operaţie care se face în preajma inimii, are riscurile ei şi riscurile ţin evident de cauza care duce la apriţia acestui lichid“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte Ion Iliescu, transferat luni de la Spitalul Elias la Institutul C.C. Iliescu din Capitală, suferă de pericardită, o afecţiune care constă în inflamarea membranei subţiri care acoperă inima.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească, luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu pentru investigaţii suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici