Care este cauza exploziei de la Sighetu Marmaţiei

Explozia urmată de incendiu de la o fabrică de mobilă din Sighetu Marmaţiei a fost provocată, cel mai probabil, de scânteile mecanice produse de instalaţia de exhaustare, iar Inspecţia Muncii anunţă că doi muncitori afectaţi de deflagraţie - unul rănit, altul intoxicat cu fum - erau angajaţi legal.

958 afișări
Imaginea articolului Care este cauza exploziei de la Sighetu Marmaţiei

Care este cauza exploziei de la Sighetu Marmaţiei (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la un ciclon de rumeguş din incinta unei societăţi din oraş.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apa şi spumă, pentru stingerea incendiului acţionând şi pompierii serviciul privat al societăţii unde a izbucnit focul.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră şi a distrus pereţii staţiei de filtrare, saci filtranţi, suporţi de saci filtranţi şi panouri de protecţie.

Potrivit ISU Maramureş, explozia a fost provocată, cel mai probabil, de scânteile mecanice produse de instalaţia de exhaustare.

Inspecţia Muncii a anunţat, înr-un comunicat de presă, că explozia a avut loc în jurul orei 14.45, la sistemul de exhaustare al SC Plimob SA din Sighetul Marmaţiei.

"Evenimentul a surprins un muncitor în perimetrul instalaţiei. Acesta a suferit arsuri de gradele I şi II, pe faţă şi mâini. După explozie, un alt muncitor care a intrat după victimă a suferit uşoare intoxicaţii cu fum. În prezent, amândoi se află în afara oricărui pericol", se arată în comunicat.

O echipă formată din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş s-a deplasat la faţa locului.

Totodată, Inspecţia Muncii arată că în urma verificărilor s-a constatat că persoanele afectate de explozie erau angajate cu forme legale la fabrica de mobilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi, declara, miercuri, că explozia a avut loc la un ciclon de rumeguş, fiind urmată de un incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici