Care sunt priorităţile lui Vasile Cepoi în mandatul său de ministru al Sănătăţii

Noul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat marţi, la preluarea mandatului, că îşi propune să continue reforma sistemului sanitar şi o serie de proiecte începute în minister, printre priorităţi fiind noua lege a sănătăţii şi asigurarea de medicamente ieftine în spitale.

315 afișări
Imaginea articolului Care sunt priorităţile lui Vasile Cepoi în mandatul său de ministru al Sănătăţii

Vasile Cepoi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cepoi a precizat că, în perioada scurtă de mandat pe care o are la dispoziţie, are în vedere finalizarea elaborării Legii Sănătăţii, obiectiv pentru care a şi preluat, anul trecut, funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

"Vreau ca la începutul lunii iunie să prezint Guvernului noua formă a Legii Sănătăţii, pentru ca, la sfârşitul lunii, să putem lansa în dezbatere publică forma scrisă a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toţi cei interesaţi de acest proiect, fie că este vorba despre societatea civilă, fie că discutăm despre profesioniştii din sistem”, a declarat noul ministru al Sănătăţii, la ceremonia de predare-primire a mandatului de la Ritli Ladislau.

Un alt obiectiv important menţionat de Vasile Cepoi este continuarea activităţilor de prevenţie. În acest sens, echipa Ministerului Sănătăţii îşi propune să demareze, la începutul lui iulie, programul de depistare a cancerului de col uterin.

"Asigurarea în spitale a medicamentelor ieftine, pentru care producătorii şi distribuitorii nu mai prezintă interes comercial şi nu le mai furnizează în sistem, va reprezenta o prioritate urgentă a ministrului Sănătăţii şi a echipei acestuia", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Sănătăţii.

Noul ministru al Sănătăţii a mai spus, cu acelaşi prilej, că va încerca să promoveze mai multă transparenţă şi comunicare în sistemul sanitar, în special în ceea ce priveşte colectarea şi cheltuirea fondurilor publice, în beneficiul pacienţilor, dar şi a celor care lucrează în acest sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici