Carmen Dan a discutat cu procurorul general interimar al SUA despre securitatea cibernetică

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire cu procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, în contextul summitul-ui UE -SUA, una dintre temele de discuţie vizând securitatea cibernetică, anunţă MAI.

101 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan a discutat cu procurorul general interimar al SUA despre securitatea cibernetică

Carmen Dan a discutat cu procurorul general interimar al SUA despre securitatea cibernetică

Cei doi au discutat despre prevenirea şi combaterea conţinutului terorist on-line şi combaterea radicalizării pe internet.

"Sunt total de acord că, în prezent, câmpul de luptă împotriva radicalizării este spaţiul virtual, aşa cum remarca şi comisarul european Dimitris Avramopoulos, iar România va prioritiza acest domeniu în timpul preşedinţiei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. Evident că asta presupune identificarea unui echilibru între procedurile de blocare a conţinutului on-line privind propaganda teroristă şi
libertatea de exprimare, însă radicalizarea nu trebuie sa fie încurajată sau protejată" a susţinut, cu prilejul reuniunii, ministrul de interne român, care a fost primul demnitar care s-a întâlnit cu Whitaker după instalarea acestuia în funcţie, în urma demisiei lui Jeff Sessions.

România a participat la reuniunea din Washington ca observator, din perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, având ca obiectiv principal prezentarea priorităţilor în domeniul securităţii si afacerilor interne.

La reuniunea ministerială SUA-UE au mai participat ministrul Securităţii naţionale/Departament of Homeland Security - Kirstjen Nielsen, directorul EUROPOL, Catherine De Bolle, preşedintele Eurojust, Ladislav Hamran, ministrul federal de interne austriac, Herbert Kickl, ministrul federal austriac al justiţiei, Joseph Moser şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Următoarea reuniune de nivel înalt UE-SUA, în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne, va avea loc la începutul anului viitor la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici