Carmen Dan îi răspunde lui Kovesi: Nu e în regulă ca DNA să facă recrutare la MAI. Au fost indicaţi nominal anumiţi poliţişti

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că Laura Codruţa Kovesi a cerut detaşarea la DNA pentru "anumiţi poliţişti indicaţi nominal", precizând că nu i se pare în regulă ca procurorul-şef DNA să facă "recrutare în interiorul instituţiei".

1769 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan îi răspunde lui Kovesi: Nu e în regulă ca DNA să facă recrutare la MAI. Au fost indicaţi nominal anumiţi poliţişti

Carmen Dan îi răspunde lui Kovesi: Nu e în regulă ca DNA să facă recrutare la MAI. Au fost indicaţi nominal anumiţi poliţişti

"Nu a fost solicitată prelungirea unor detaşări, ci solicitări de detaşare pentru anumiţi poliţişti indicaţi nominal. Nu cred că este în regulă ca DNA să solicite nominal pentru MAI, să facă recrutare, înţeleg, în interiorul instituţiei. Asta ca principiu. (...) În anul 2017, s-a solicitat de către DNA încetarea detaşării pentru opt poliţişti. Nu cred că se poate afirma că activitatea DNA este blocată pentru că nu aprobă ministrul de Interne detaşarea pentru alţi cinci poliţişti indicaţi nominal", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că deficitul de personal din instituţie este de 23.000 de oameni, dintre care 4.000 numai în Poliţia Română.

Reacţia ministrului de Interne vine după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că instituţia se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, în special ofiţerii de poliţie, pentru care susţine că a discutat cu ministrul Carmen Dan, însă până în acest moment nu au fost prelungite detaşările.

"Avem peste 10.000 de dosare. Fiecare procuror are 70-80 de dosare şi fiecare procuror e ajutat de doi poliţişti. Unora dintre poliţişti le expiră detaşarea şi am făcut cereri de prelungire. Am făcut pentru cinci poliţişti şi de obicei acestea se semnau după o săptămână. Avem cereri din august şi nu am primit răspuns. Am avut o discuţie cu doamna ministru. Înţeleg că au fost multe pensionări din sistem şi trebuie să îşi prioritizeze activitatea. Nu cred că cinci oameni influenţează activitatea Ministerului de Interne", a spus Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici