Carmen Dan, înainte de a intra la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor: Nu am fost chemată la audieri la Parchet în dosarul mitingului din 10 august

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, la sosirea în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, că procurorii nu au chemat-o până acum la audieri la Parchet, în cadrul dosarului privind violenţele de la mitingul din 10 august.

323 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, înainte de a intra la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor: Nu am fost chemată la audieri la Parchet în dosarul mitingului din 10 august

Carmen Dan: Nu am fost chemată la audieri la Parchet în dosarul mitingului

"Nu (am fost chemată la Parchet -n.r.). Aţi fi aflat. Sunt convinsă", a declarat Carmen Dan.

La ora transmisterii ştirii, ministrul este audiat în comisie alături de comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv şi de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea

Ministrul Afacerilor Interne a mai fost audiat pe 21 august în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, Carmen Dan susţinând că nu a avut nicio atribuţie operativă în cadrul intervenţiei la mitingul din 10 august şi că nu a dat niciun ordin.

Pe 11 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă a partidelor de Opoziţie, cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”. La dezbaterea moţiunii simple în care opoziţia îi cere demisia, ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că acuzaţiile care i se aduc sunt false, bazate pe „pasaje din presă” şi că nu a ascuns de parlamentari raportul despre protestele din 10 august. Acesta a mai declarat, de la tribuna Parlamentului, că nu este nevoie ca prefectul să semneze ordinul de intervenţie a Jandarmeriei în cazul unor proteste violente. Pe 12 septembrie, deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva lui Carmen Dan.

Pe 13 septembrie, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, a fost audiat a doua oară la Parchetul Militar în dosarul mitingului din 10 august. Acesta a declarat că nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat peste 800 de plângeri depuse împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august. Parchetul Judecătoriei Sector 1 a anunţat, luni, că în dosarul privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care-l instrumentează sunt 78 de acte de sesizare şi 169 de jandarmi care acuză că au fost agresaţi în timpul protestului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici