Carmen Dan: Testarea şoferilor MAI, mai consistentă faţă de cea a personalului care conduce doar ocazional

Ministrul de interne Carmen Dan a precizat, luni, că are în vedere ca testarea psihologică şi a cunoştinţelor auto să fie mai consistentă în cazul personalului care conduce maşinile MAI, faţă de personalul care face acest lucru în mod ocazional.

247 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Testarea şoferilor MAI, mai consistentă faţă de cea a personalului care conduce doar ocazional

Carmen Dan: Testarea şoferilor MAI, mai consistentă faţă de cea a personalului care conduce doar ocazional

Întrebată dacă pregăteşte un ordin de ministru prin care să fie eliminată testarea psihologică anuală pentru şoferi din MAI, Carmen Dan a răspuns: „Este un ordin foarte vechi (...) De aceea se impune actualizarea acestui ordin. Vorbim de două planuri. În actuala prevedere se face referire la obligativitatea testării din 6 în 6 luni a personalului care conduce maşinile ministerului. Această testare presupune testarea psihologică şi testarea a cunoştinţelor. Rămâne această prevedere şi dorim ca această testare să fie mai consistentă, să ne asigurăm că în planul psihologic şi al cunoaşterii noţiunilor necesare cei care conduc maşinile ministerului sunt pregătiţi şi au calitatea să facă acest lucru”.

„Această prevedere îi priveşte pe cei care au în fişa postului în mod curent această activitate de conducere a autovehiculelor MAI, aşa cum era şi jandarmul pe care l-am următit cu toţii, nu cu bucurie şi nu cu apreciere”, a adăugat Carmen Dan.

Ea a menţionat că un alt plan vizează o „oarecare relaxare” în cazul în care un angajat al ministerului nu conduce în mod curent maşinile MAI, ci în mod ocazional.

„Nu vrem să eliminăm, vrem să facem această diferenţiere între cei care conduc în mod curent maşinile instituţiilor şi cei care conduc aceste maşini ocazional. Vom vedea ordinul, este în transparenţă decizională”, a spus Carmen Dan.

Discuţiile privind evaluarea şoferilor MAI au început după ce un autocar cu numere de MAI a fost filmat, la începutul lunii, mergând cu viteză pe linia de tramvai şi evitând la limită impactul cu un alt tramvai care venea din sens opus. "Este vorba despre un şofer din cadrul unei subunităţi subordonate Jandarmeriei Române, Baza de Adminsitrare şi de Deservire a Jandarmeriei. Şoferul este angajat în anul 2007. La nivelul unităţii s-a dispus deja verificarea în regim de urgenţă, ofiţeri care vor face parte din această comisie de anchetă, şi stabilirea circumstanţelor în care a fost posibil aşa ceva. Ne cerem scuze pentru această situaţie, ne asumăm, este în cadrul instituţiei noastre", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Marius Militaru, şef biroul de presă al Jandarmeriei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici