Carmen Hărău, după ce a fost acuzată de incompabilitate: Demersul ANI va fi demontat în instanţă

Senatorul PNL Elenora-Carmen Hărău a transmis, luni, că este nevinovată, declaraţiile venind în contextul în care Agenţia Naţională de Integritate ( ANI) a acuzat-o că s-a aflat în stare de incompatibilitate.

292 afișări
Imaginea articolului Carmen Hărău, după ce a fost acuzată de incompabilitate: Demersul ANI va fi demontat în instanţă

Carmen Hărău, după ce a fost acuzată de incompabilitate: Demersul ANI va fi demontat în instanţă

''Calitatea de cenzor supleant la SC Ameritech SA, la care ANI face referire cum că ar determina incompatibilitatea senatoarei, a fost exercitată de Carmen Hărău în perioada 02.10.2006 - 02.10.2009. La data la care Eleonara - Carmen Hărău a devenit parlamentar, respectiv 20 decembrie 2012, mandatul de cenzor supleant la SC Ameritech SA expirase de mai mult de trei ani, motiv din care această calitate nu figurează în declaraţia de interese a deputatului Hărău, în mandatul trecut, nici a senatorului Hărău în acest mandat. Considerăm că demersul ANI nu are susţinere probatorie şi va fi demontat în instanţă, fără dificultate, după modelul numeroaselor cazuri care s-au dovedit a fi superficial instrumentate de către această instituţie'', se precizează într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Carmen Hărău a fost invitată la sediul ANI în urmă cu un an, unde s-a prezentat fără avocat şi a arătat că documentele din dosar nu demonstrează incompatibilitatea.

''Menţionăm că senatorul a fost invitat la sediul ANI, cu cca. un an în urmă, pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a făcut un denunţ împotriva sa, ocazie cu care i-a fost pus la dispoziţie, spre studiu, un dosar cu sute de pagini care cuprindeau, în susţinerea denunţului, certificate constatatoare ale companiilor unde Eleonora - Carmen Hărău este acţionar, copii după numeroase contracte comerciale ale firmelor, după contracte de muncă ale acesteia etc. Hărău s-a prezentat fără avocat şi a formulat opinia potrivit căreia documentele din dosar nu susţin acuzaţiile de incompatibilitate. Ulterior, ANI nu a mai cerut alte precizări'', se mai arată în comunicat.

ANI a anunţat, vineri, că a sesizat Parchetul în legătură cu starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul PNL Eleonora Hărău, menţionând că parlamentarul ar fi deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, fără a menţiona acest lucru în declaraţiile de interese.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială", transmite ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici