Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - Ministrul Transporturilor: Sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume. Tasările sunt "departe de cota de alarmă"

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, legat de surparea şoselei din zona Eroilor, că tasările sunt în acest moment "departe de cota de alarmă", precizând că a solicitat mobilizarea unei echipe care să identifice eventuale alte goluri sub carosabil în zona care ar putea fi afectatată.

2820 afișări
Imaginea articolului Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - Ministrul Transporturilor: Sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume. Tasările sunt "departe de cota de alarmă"

Ministrul Transporturilor, despre şoselei din zona Eroilor: Sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume. Tasările sunt "departe de cota de alarmă"

"Tasările din acest moment sunt stabilizate undeva la 21 de milimetri, faţă de aseară (sâmbătă - n.r.) când erau la 19 milimetri, asta ne arată că după aproape 18 ore avem o tasare sub 0,33 milimetri, departe de cota de alarmă. La început au fost tasări - prima de 8 milimetri, după aceea au continuat tasări de 3 milimetri la fiecare măsurătoare, apoi s-a stabilizat, tasarea a coborât la un milimetru, acum, vă repet, sunt undeva la 0,33, deci fenomenul pare stabilizat. (...) Am solicitat constructorului să angajeze imediat o echipă care să monitorizeze nu numai deplasările, să monitorizeze şi să identifice, eventual, alte goluri sub carosabil în zona care ar putea fi afectată", a declarat, duminică seară, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

El a explicat şi motivul pentru care s-a produs acest incident.

"După informaţiile pe care le avem, practic n-ar mai trebui să avem acest pericol, au fost luate măsuri în tunel. Atunci când freza a ieşit la capătul tunelului, a spart acel perete mulat (...) şi atunci toată apa din pânza freatică şi din alte surse, strânsă în spatele frezei, a curs pe lângă utilaj şi a antrenat o dată cu ea şi o mare masă de aluviuni. Aceste aluviuni - masă nisipoasă, noroioasă - practic au plecat din zonele surpate şi făcându-se acest gol, acestea au coborât", a precizat Costescu, adăugând că astfel de accidente se întâmplă "oriunde în lume".

"După cunoştiinţa mea tehnică, nu există o procedură de asigurare decât aceea care se face în tunel, în rest sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume (...), ele sunt pur şi simplu incidente tehnice în cursul derulării normale a activităţii", a arătat Costescu.

Potrivit lui Costescu, oamenii care locuiesc în zona afectată au fost evacuaţi, în cadrul procedurii de urgenţă care se aplică ca măsură asiguratorie, ei fiind cazaţi pe cheltuiala constructorului la unul din hotelurile din apropiere.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti a fost închis sâmbătă, din cauza surpării terenului în zonă, ca urmare a lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou.

Primăria Capitalei a anunţat, duminică, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici