Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - Primărie: Restricţiile de circulaţie vor fi MENŢINUTE pentru cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. IMAGINI de la faţa locului

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile, a declarat, duminică, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

9705 afișări
Imaginea articolului Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - Primărie: Restricţiile de circulaţie vor fi MENŢINUTE pentru cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. IMAGINI de la faţa locului

Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - Primărie: Restricţiile de circulaţie vor fi MENŢINUTE pentru cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. IMAGINI de la faţa locului (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. Astăzi când vorbim constructorul a anunţat că a pus în siguranţă perimetrul. (...) Zona este monitorizată atent", a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Acesta a mai menţionat că de restricţiile de circulaţie vor fi afectaţi în special cetăţenii care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari.

Purtătorul de cuvânt al Primăriaei Capitalei a mai spus că a fost convocată în regim de urgenţă Comisia Tehnică de Circulaţie.

"Mâine  (duminică- n.r.), înca de dimineaţă, vor fi în stradă agenţi ai Poliţiei Rutiere, asistaţi de agenţi ai Poliţiei Locale, chiar şi de agenţi ai secţiilor Poliţiei Naţionale, pentru a fluidiza traficul din mijlocul cartierului Drumul Taberei către rutele ocolitoare", a declarat Alexandru Ichim.  

La sediul Primăriei Capitalei a avut loc, duminică, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, la care au fost discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a zonei, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost închis sâmbătă, în urma unei surpări de teren cauzate de lucrările la extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou.

Conform unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou încă de vineri, constructorul luând o serie de măsuri.

"Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou Eroilor în zona intersecţiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltraţii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanşat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 de metri cubi de beton", potrivit Ministerului Transporturilor.

Fenomenul de tasare a continuat şi sâmbătă, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantităţi suplimentare de beton (de circa 120 de metri cubi), s-au executat lucrări de stopare a infiltraţilor prin etanşarea bazei utilajului.

Potrivit sursei citate, constructorul că tendinţa tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat, sâmbătă, Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă "pentru a analiza şi a lua toate măsurile care se impun în vederea soluţionării tuturor deficienţelor ce pot apărea din cauza acestei situaţii" şi a discutat la sediul Ministerului Transporturilor cu reprezentanţii Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul şi firma de monitorizare a terenului şi imobilelor din zonă.

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a precizat, sâmbătă, că în condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una "mai amplă în subteran", nu se poate "garanta siguranţa locatarilor din zonă",

Potrivit sursei citate, în zona Eroilor, unde au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, se află două blocuri, la faţa locului fiind trimise echipaje pentru a interveni în caz de necesitate.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România).

Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.

Magistrala 5 va fi realizată în două etape: tronsonul Drumul Taberei - Universitate în prima etapă de execuţie şi Universitate - Pantelimon, în etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Până în prezent, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcţia Magistralei 5 de metrou se ridică la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici