Video Case în pericol de prăbuşire după reactivarea unei alunecări de teren în Prahova

Opt case, între care două în pericol de prăbuşire, sunt afectate din cauza reactivării unei alunecări de teren produsă în localitatea Scorţeni din judeţul Prahova, unde pământul a pornit la vale pe o porţiune de aproximativ 100 de metri, în urma ploilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

562 afișări

Primarul comunei Scorţeni, Mihai Neacşu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma ploilor s-a reactivat o alunecare de teren produsă în 2014.

Pământul a luat-o la vale pe o porţiune de aproximativ 100 de metri, pe strada Plaiului, fiind afectate opt case.

”Sunt opt case în zona respectivă. Două case sunt mai rău, sunt în pericol de prăbuşire. S-a format un crater, s-au fisurat pereţii. Celelalte case au crăpături”, a declarat Neacşu.

Primarul ia în calcul ca cele cinci persoane care locuiesc în cele două case în pericol de prăbuşire să fie evacuate.

”Sincer, nu cred că se mai poate face ceva. Nu ştiu ce soluţie să găsim. E greu de refăcut”, a mai spus primarul.

Acesta a adăugat că a pregătit saltele şi pături la căminul cultural din localitate.

În plus, alunecarea a afectat şi drumul, asfaltul fiind crăpat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici