Câştigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată

Câştigătorii Eurovision plănuiesc un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistenţă forţelor ruseşti la mai mult de 80 de zile după ce acestea au invadat ţara.

187 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată

Câştigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată

Sâmbătă, Kalush Orchestra s-a bucurat de un val uriaş de susţinere pentru a câştiga concursul, oferindu-le compatrioţilor lor un impuls necesar.

Solistul Oleh Psiuk a declarat într-o conferinţă de presă televizată în oraşul Lviv din vestul Ucrainei că trupa va anunţa în curând pe Instagram unde va merge în turneu.

„La fiecare spectacol vom strânge fonduri pentru nevoile armatei", a spus el, potrivit Reuters.

Psiuk a declarat că speră ca Ucraina să găzduiască Eurovision anul viitor şi le-a mulţumit apărătorilor uzinei siderurgice Azovstal din oraşul Mariupol, aflat sub asediu în sudul ţării, pentru curajul cu care au rezistat atât de mult timp.

Casele de pariuri îi dăduseră pe Kalush Orchestra drept favoriţi cerţi la Eurovision. Piesa lor „Stefania", care îmbină rap-ul cu muzica populară tradiţională, se afla pe locul 4 după votul juriilor naţionale, dar a ajuns pe primul loc datorită unui scor record în timpul votului telespectatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici