Video Căşuneanu, adus cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a stat 4 ore: "Mai prost ca mine nu a fost nimeni" / Omul de afaceri ar fi izbucnit în plâns în faţa procurorilor

Omul de afaceri Costel Căşuneanu, adus, marţi, cu mandat, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, a început să plângă în faţa procurorilor, au declarat surse judiciare pentru corespondentul Mediafax.

6555 afișări

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Costel Căşuneanu a izbucnit în lacrimi în momentul în care a ajuns în birourile procurorilor şi a auzit că urmează să fie dus în locul unde sunt ţinuţi suspecţii.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Căşuneanu nu a fost audiat, fiind aşteptat avocatul.

Costel Căşuneanu a fost adus cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de poliţişti, iar la vederea reprezentanţilor presei acesta a refuzat să iasă din maşină.

Ulterior, Costel Căşuneanu a declarat că nu are nicio problemă să vină în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

”Chiar nu am nicio problemă. Am vrut să fac show. (...) Nu am ce căuta aici. Nu am nicio treabă”, a spus Căşuneanu.

Întrebat de ce a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Căşuneanu a spus că nu e plăcut de ”sistem”, el fiind achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

”Că nu îi plac sistemului. Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi nu le convine, că sistemul e împotrivă. Împotriva oamenilor care sunt nevinovaţi!”, a răspuns Căşuneanu.

De asemenea, întrebat dacă a făcut evaziune fiscală, omul de afaceri a răspuns că a plătit toate taxele şi impozitele la zi, dar în ultimii 9 ani, din cauza problemelor în justiţie, nu a reuşit să mai plătească.

”Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajaţi în România şi am plătit toate taxele şi impozitele. De când mă freacă ăştia de 9 ani nu am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti. (..) Nu am avut treabă cu drumuri, cu ce spuneţi voi, dar vreau să vă spun că nimeni nu a spus că am trei fabrici, că nu am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul, cu nimic până în 2004 - 2005 şi de acolo mi s-a tras, că mi-aţi pus o etichetă”, a mai spus Căşuneanu.

Totodată, chestionat dacă este acuzat în dosarul de evaziune fiscală şi spălare a banilor, Căşuneanu a replicat: ”Sunt cu porcul ăştia (anchetatorii – n.r.). Mă duc la ei acum. Nu am nicio treabă. M-a achitat instanţa, aşa mi-a spus şi cu Stavarache, la Bacău. Am fost achitat”.

Peste 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat, marţi dimineaţa, 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov.

Potrivit Poliţiei Române, acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional, specializat în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

”Din cercetări a reieşit că persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile. Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracţionale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice şi construcţii”, potrivit IGPR.

Anchetatori au date că banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.

Prejudiciul din evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei, potrivit Poliţiei Române.

Costel Căşuneanu a părăsit Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti după 4 ore

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a părăsit, marţi seara, sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel la Ploieşti, unde a fost dus cu mandat, procurorii aducându-i la cunoştinţă că este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că omul de afaceri Costel Căşuneanu a părăsit sediul instituţiei, după ce i-a fost adus la cunoştinţă că este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Căşuneanu a stat în sediul Parchetului timp de patru ore şi a plecat fără să se fi luat vreo măsură judiciară împotriva sa.

Costel Căşuneanu a declarat, când a ajuns la Parchet, că nu are nicio problemă să vină în faţa procurorilor.

”Chiar nu am nicio problemă. Am vrut să fac show. (...) Nu am ce căuta aici. Nu am nicio treabă”, a spus Căşuneanu.

Întrebat de ce a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Căşuneanu a spus că nu e plăcut de ”sistem”, el fiind achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

”Că nu îi plac sistemului. Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi nu le convine, că sistemul e împotrivă. Împotriva oamenilor care sunt nevinovaţi!”, a răspuns Căşuneanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici