Cât costă carnetul de Bucureşti. La Argeş, din 3.500 de şoferi făcuţi pe şpagă, doar unul şi-a pierdut carnetul

Un nou scandal privind eliberarea permiselor de conducere pe şpagă a izbucnit de această dată în Capitală. În urma informaţiilor DGA, cinci lucrători ai Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Bucureşti au fost puşi sub învinuire.

108 afișări
Imaginea articolului Cât costă carnetul de Bucureşti. La Argeş, din 3.500 de şoferi făcuţi pe şpagă, doar unul şi-a pierdut carnetul

Cât costă carnetul de Bucureşti. La Argeş, din 3.500 de şoferi făcuţi pe şpagă, doar unul şi-a pierdut carnetul (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Procurorii bucureşteni au reţinut 14 persoane implicate în obţinerea frauduloasă a zeci, poate sute de permise de conducere. Reţeaua agenţilor corupţi ar fi câştigat, potrivit anchetatorilor, zeci de mii de euro din promovarea probei practice în schimbul mitei oferite de către candidaţi.

Surse judiciare au declarat pentru gândul că suma medie plătită pentru fiecare permis era cuprinsă între 200 şi 300 de euro. Pentru a proba activitatea infracţională a agenţilor şpăgari, DGA a folosit investigatori acoperiţi. "Am avut oameni infiltraţi printre elevi, care să asigure probele necesare tragerii la răspundere a agenţilor corupţi. Cei mai mulţi erau tineri, care, prin intermediul instructorilor, ofereau examinatorilor de la proba practică bani în schimbul promovării examenului", au mai declarat sursele citate, care au ţinut să menţioneze sprijinul Prefectului Capitalei şi al DRPCIV.

Citeşte mai multe despre scandalul privind eliberarea permiselor de conducere pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici