Cât de pregătită este România? Comparaţie între armata României şi a Rusiei

În anul 2022, România se află pe locul 38 din 140 în topul ţărilor considerate de GlobalFirePower în întocmirea topului anual. Ţara noastră are un scor PwrIndx de 0,5938 (un scor de 0,0000 este considerat „perfect”). Aceste informaţii au fost actualizate ultima dată în data de 13.01.2022.

41080 afișări
Imaginea articolului Cât de pregătită este România? Comparaţie între armata României şi a Rusiei

În contextul escaladării tensiunilor dintre Rusia şi Europa, cât şi a războiului din Ucraina, vă vom prezenta o comparaţie între armata României şi cea a Rusiei pentru a vedea cât de pregătită este România de război, conform datelor de pe site-ul GlobalFirePower.

În anul 2022, România se află pe locul 38 din 140 în topul ţărilor considerate de GlobalFirePower în întocmirea topului anual. Ţara noastră are un scor PwrIndx de 0,5938 (un scor de 0,0000 este considerat „perfect”). Aceste informaţii au fost actualizate ultima dată în data de 13.01.2022.

În acelaşi an, Rusia se află pe locul 2 din 140 în topul ţărilor considerate de GlobalFirePower în întocmirea topului anual. Rusia are un scor PwrIndx de 0,0501 (un scor de 0,0000 este considerat „perfect”). Aceste informaţii au fost actualizate ultima dată în data de 12.01.2022.

 

Vedeţi lista completă a armamentului aici

Cum stă România pe plan militar?

Când vine vorba de capacitatea militară a României, ţara noastră ar putea recruta 9 milioane de oameni.

Aviaţia militară a României este formată din 147 de aeronave, dintre care 30 interceptoare/avioane de luptă. Restul aeronavelor care completează cifra de 147 sunt folosite în alte scopuri decât războiul direct.

Atunci când vine vorba despre lupta la sol, România deţine 451 tancuri, 1.392 de vehicule blindate, 207 de lansatoare de rachete şi 808 de artiliere remorcabile.

Pe plan naval, România deţine o flotă formată din 45 de ambarcaţiuni, dar nu deţine submarine, distrugătoare sau portavioane. Printre ambarcaţiunile deţinute se numără şapte nave de tip Corvette şi trei nave de patrulare, trei fregate şi cinci distrugătoare de mine.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici