Cât de stropite sunt roşiile de la piaţă. Ce valori au înregistrat pesticidele

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, nu a constatat depăşiri ale normelor la reziduuri de pesticide la 243 de probe de roşii de la producătorii înscrişi în programul de sprijin pentru tomate.

4228 afișări
Imaginea articolului Cât de stropite sunt roşiile de la piaţă. Ce valori au înregistrat pesticidele

Cât de stropite sunt roşiile de la piaţă. Ce rezultate au dat verificările autorităţilor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calităţii acestora, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

În urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, ministerul apreciază că tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă.

A fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe judeţe din ţară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru.

 

 

Taguri:
roşii,
controale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici