Cât mai aşteptăm pentru o „Românie Educată”. Când ar urma să ajungă în şcoli proiectul preşedintelui Iohannis

  • Începând de anul viitor, proiectul-pilot „România Educată" va intra în şcoli.
  • Expert în Educaţie: „Proiectul trebuia început printr-o analiză pe bază de date”.
  • Din august o să avem o echipă care să lucreze pentru implementarea proiectului.
266 afișări
Imaginea articolului Cât mai aşteptăm pentru o „Românie Educată”. Când ar urma să ajungă în şcoli proiectul preşedintelui Iohannis

Cât mai aşteptăm pentru o „Românie Educată”. Când ar urma să ajungă în şcoli proiectul preşedintelui Iohannis

A durat cinci ani aprobarea proiectului „România Educată", dar cât mai aşteptăm până îl vedem în practică? Dacă vorbim despre testarea lui, aceasta va începe din 2022, iar Mircea Miclea, expert în Educaţie, spune că „România Educată" a pierdut startul.
 
„Eu cred că tot proiectul trebuia început altfel. Trebuia început printr-o analiză riguroasă a stării de fapt, pe bază de date. El a început printr-o colecţie de opinii. Începutul lui a fost greşit şi ceea ce a rezultat în final este un document care inserează nişte opinii”, a spus Mircea Miclea. 
 
Însă, Cătălin Ciupala, profesor de matematică, înţelege întârzierea. Pentru rezultate eficiente, este nevoie de timp, spune el.
 
„Orice schimbare în învăţământ are consecinţe bune sau dramatice în timp foarte îndelungat. Deci este normal ca o formă, o modificare profundă a învăţământului, e normal să fie făcută în timp. Din câte am înţeles, vor fi doar câteva zone sau şcoli pilot pentru implementarea acestui tip de program.”, a afirmat Cătălin Ciupala. 
 
Cu privire la modalitatea de lucru, în august o să avem o echipă care să lucreze pentru implemnetarea proiectului, potrivit preşedintelui Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI: „România Educată”. Reacţii optimiste, dar şi reticente, după ce proiectul a fost aprobat oficial

 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici