Cât va plăti Primăria Capitalei pentru un sistem de management al situaţiilor de urgenţă

Primăria Capitalei va plăti asocierii formate din TeamNet International, UTI Systems, UTI Construction&Facility Management şi Top Ram Project suma de 126,8 milioane de lei (TVA inclusă, 29,2 milioane de euro) pentru furnizarea unui sistem de management al situaţiilor de urgenţă.

1128 afișări
Imaginea articolului Cât va plăti Primăria Capitalei pentru un sistem de management al situaţiilor de urgenţă

Cât va plăti Primăria Capitalei pentru un sistem de management al situaţiilor de urgenţă (Imagine: Shutterstock)

UTI Systems şi UTI Construction&Facility Management sunt parte a grupului UTI, condus de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

TeamNet International este asociată în presă cu omul de afaceri Ghiţă Sebastian, care controlează 50% din grupul de firme Asesoft. Pe pagina web a firmei se menţionează că TeamNet este "partener strategic al Asesoft".

"Procedura de achiziţie publică pentru «Sistem de management al situatiilor de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti» a fost finalizată în decembrie 2011 (...). În valoare de 102,29 milioane de lei, exclusiv TVA, contractul a fost încheiat cu ofertantul declarat câştigător, respectiv asocierea Teamnet International, UTI Systems, UTI Construction&Facility Management şi Top Ram Project", potrivit datelor furnizate de PMB la solicitarea MEDIAFAX.

La licitaţie a mai participat asocierea Romanian Soft Company şi Construzioni Dondi (Italia).

Cu o durată de un an şi jumătate, contractul va fi finanţat din surse de la bugetul local şi fonduri de la Banca Mondială, potrivit datelor din anunţul de participare publicat în august pe www.e-licitatie.ro.

Potrivit caietului de sarcini, sistemul de management va selecta şi organiza diverse tipuri de date colectate şi diseminate de la toate instituţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, pe care le va procesa astfel încât să permită dezvoltarea şi implementarea unor planuri clare de acţiune ca răspuns la aceste situaţii.

TeamNet International a fost înfiinţată în 2001 şi are ca acţionari Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91% şi alte 18 persoane fizice, potrivit dtelor Registrului Comerţului.

Printre cei mai importanţi acţionari persoane fizice se numără George Mihail Stan - 8,75%, Bogdan Padiu - 15,81% (care ocupă funcţia de director general), Ion Ovidiu Trascu - 8,75% şi Radu Bogdan Nedelcu - 8,75%.

Societatea are peste 300 de angajaţi şi este un furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii. Pentru 2011, managementul companiei a estimat afaceri de peste 32 milioane de euro.

În 2010, UTI Systems şi UTI Construction&Facility Management au avut cumulat o cifră de afaceri de circa 400 milioane de lei (92 milioane de euro).

Top Ram Project SRL activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management şi are asociat unic pe Ramona Cleopatra Nacea.

În ultimii doi ani, TeamNet a câştigat, fie singură, fie într-o asociere, mai multe contracte cu entităţi ale statului.

Astfel, TeamNet International şi Asseco SEE vor furniza Casei Naţionale de Pensii Publice aplicaţii software prin intermediul cărora instituţia va introduce servicii publice online destinate cetăţenilor, contractul ridicându-se la 26,7 milioane de lei (6,1 milioane euro).

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului va achita TeamNet International suma de 49,7 milioane de lei (circa 11,6 milioane de euro) pentru un sistem IT destinat managementului zonelor naturale protejate. Licitaţia a avut loc în 2011.

Instituţia a mai semnat un contract de 87,7 milioane de lei (20,2 milioane de euro) cu Asesoft International, TeamNet International şi Star Storage pentru furnizarea unui sistem informatic de gestionare a datelor despre mediul ambiant la nivel naţional.

În 2010, TeamNet a câştigat o licitaţie oganizată de Ministerul Muncii pentru un sistem informatic de management al unui program de dezvoltare a resurselor umane (POSDRU), contractul ridicându-se la 26,1 milioane de lei (6 milioane euro).

Împreună cu Siveco România, oferta TeamNet a fost desemnată câştigătoare anul trecut în urma unei licitaţii organizată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru dezvoltarea unui sistem informatic, valoarea contractului fiind de 23,4 milioane de lei (5,4 milioane euro).

Tot în 2010, Teamnet International şi Asesoft International au furnizat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale aplicaţii software de 9,99 milioane de lei (2,3 milioane euro) pentru asigurarea interoperabilităţii agenţiilor de urgenţă (Poliţie, Ambulanţă etc) conectate la serviciul de urgenţă 112.

În perioada 2006-2010, afacerile Teamnet International au crescut de la 3,9 milioane de lei la 88,8 milioane de lei, evoluţie care a plasat-o pe locul 64 în ediţia 2011 a topului Deloitte Technology FAST 500 EMEA.

În cazul grupului UTI, Administraţia Străzilor Bucureşti a încheiat cu UTI Traffic Managament un contract de 17,7 milioane lei (fără TVA) pentru servicii de mentenanţă a automatelor de dirijare a circulaţiei şi modernizare a instalaţiilor de semaforizare din Capitală.

În 2010, consorţiul format din Novensys Corporation şi UTI Systems au câştigat licitaţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru un sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei. Contractul s-a ridicat la 35,96 milioane de lei, fără TVA.

De asemenea, UTI Systems a furnizat Administraţiei Canalelor Navigabile Constanţa un sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunăre-Marea Neagră şi de informare asupra transportului pe ape interioare, valoarea contractului fiind de 13,6 milioane lei, fără TVA. Contractul s-a încheiat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici