Cătălin Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului de sănătate de 15 ani, mă tratez cu ceai de păducel

Consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu a declarat, marţi, la o dezbatere pe tema sistemului sanitar, că nu mai este client al sistemului medical de 15 ani, precizând că, în schimb, a folosit recent ceai de păducel pentru tensiune.

146 afișări
Imaginea articolului Cătălin Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului de sănătate de 15 ani, mă tratez cu ceai de păducel

Cătălin Avramescu: Nu mai sunt client al sistemului de sănătate de 15 ani, mă tratez cu ceai de păducel (Imagine: www presidency ro)

"Voi asista cu multă curiozitate la dezbatere şi voi asculta cu mult interes. Să vă spun de ce: pentru că - nu ştiu care este situaţia dumneavoastră - dar cel puţin eu nu mai sunt un client al sistemului de sănătate de vreo 15 ani. L-am părăsit îngrozit, cum bănuiesc că mulţi au făcut-o deja", a spus Cătălin Avramescu, în deschiderea unei dezbateri ISP-Fundaţia Konrad Adenauer, referitoare la sistemul de sănătate.

La dezbatere, care a fost moderată de Cătălin Avramescu, au luat parte Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei, Cristian Vlădescu, Virgil Păunescu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţi ai sistemului medical şi farmaceutic.

În cadrul discuţiilor, Cătălin Avramescu a revenit la relaţia sa cu sistemul medical, mărturisind că recent s-a tratat de tensiune cu ceai de păducel.

"Ce simple sunt lucrurile de partea cealaltă a baricadei... Eu am făcut saltul direct spre capitalismul perfect. Zilele trecute mi-a spus soţia mea, în contextul în care vroiam să mănânc nu ştiu ce: «Ai tensiune!»... Zice: «Ceai de păducel». Simplu! Vedeţi?", a spus el, în contextul în care se discuta despre oportunitatea unei asigurări private de sănătate.

Avramescu a fost contrazis de unul dintre cei prezenţi la dezbatere, care i-a atras atenţia că problema o reprezintă costurile tratamentului bolilor grave, care este foarte mare.

"Aici vă păcăliţi şi dumneavoastră şi imensa majoritate a populaţiei atunci când vorbeşte de asigurări private. Noi nu vedem decât sumele acestea mici - un abonament la firma X,Y, Z de 500, 1.000, 1.000.000. Ceea ce nu se vede este costul bolilor grave. Cât îţi poţi permite să suporţi un tratament?", a comentat unul dintre participanţi.

"Acum, vorbind serios, riscul este foarte mic. Deci, în treaba asta cu asigurările, vă spun sincer, aşa cum o văd eu, ca pacient potenţial: este ca şi cum aş investi în bilete de loterie", a răspuns Avramescu.

"La 70 de ani n-o să mai fie riscul atât de mic să vă îmbolnăviţi", i s-a răspuns din sală.

Cătălin Avramescu a continuat, spunând că i se pare că este vorba despre o morbiditate redusă.

"Sincer vorbind, morbiditatea este atât de redusă - chiar dacă este, nu ştiu, 45% pe diferite boli grave - tot mi se pare puţin. Şi, la drept vorbind, şi dacă ar fi de 89% mie mi se pare că adesea este un tip de risc pe care un om de o anumită factură este dispus să şi-l ia", a replicat Avramescu.

Vorbele sale au stârnit din nou reacţii - dintre care mare parte în glumă - din partea celor prezenţi, motiv pentru care Cătălin Avramescu şi-a reluat rolul de moderator, acordând cuvântul pentru o întrebare, în sală, nu înainte de a preciza amuzat că face acest lucru "rămânând cu încăpăţânare la formula ceaiului de păducel".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici