Cătălin Drulă: O să avem o autostradă de la Sibiu la Bruxelles

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că a lansat miercuri licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru sectorul de autostradă Făgăraş - Braşov, iar pentru lotul Lugoj - Deva s-a ajuns la o înţelegere şi se va putea circula pe Autostradă de la Sibiu la Bruxelles.

1101 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă: O să avem o autostradă de la Sibiu la Bruxelles

Cătălin Drulă: O să avem o autostradă de la Sibiu la Bruxelles

Ministrul Drulă a vorbit, după şedinţa de Guvern, despre Autostrada A13, unde are două veşti bune.

„Una că am scos sectorul Braşov-Făgăraş din această autostradă din sertar, unde era de 5 – 10 ani. E un sector care a fost prins în autostrada Transilvania în acel contract cu Bechtel iniţial şi care rămăsese cumva în aer. Am lansat astăzi (miercuri - n.r.) licitaţia pentru completarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Are finanţare europeană, este pe coridor european şi mergem înainte cu această autostradă. De la Făgăraş la Sibiu este gata studiul de fezabilitate, a durat mult prea mult, este adevărat, dar iată, după cinci ani, este în sfârşit finalizat. În aprilie iese şi acordul de mediu şi vom licita pentru proiectări şi execuţie. Vorbim despre autostrada Sibiu - Brasov”, a spus Drulă.

În legătură cu drumul expres Bucureşti - Târgovişte, ministrul Transporturilor a spus că a fost lansată licitaţia pentru documentaţia tehnică a acestui proiect.

„Considerăm că soluţia nu este dublarea drumului existent, care trece pe 53% din lungime prin localităţi, ci să facem un drum modern, un drum care pleacă din autostrada de centură a Bucureştiului, care şi ea este în licitaţie, cu un nod care merge până la Târgovişte. Un drum expres este aproape ca o autostradă, mai puţin lat cu 4 metri”, a mai spus Drulă.

În privinţa sectorului de autostradă Lugoj – Deva, în zona cu tunelele urşilor, care de patru ani este în blocaj, Cătălin Drulă a spus că s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor.

„A fost o reziliere abuzivă în 2017. Constructorul a câştigat anul trecut a primit o decizie. Este singurul sector lipsă de pe autostrada A1 între Sibiu şi Arad - Nădlac. Este o zonă lipsă de 9 km de autostradă şi se ocoleşte pe drumul naţional alăturat. În sfârşit am ajuns la o înţelegere cu constructorul. Vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri şi o să avem o autostradă continuă de la Sibiu până la Bruxelles, dacă vreţi”, a mai spus ministrul.

Întrebat în cât timp se va ajunge de la Sibiu la Bruxelles pe autostradă, Drulă a răspuns: „Lipsesc doar 9 km de autostradă. O să fiu sincer şi realist fiind vorba de două tuneluri la mijloc: mai devreme de patru ani nu va fi gata. Important este să fie gata peste patru ani, nu 10”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici