Video Cătălin Ioniţă anunţă că Academia de Poliţie a stabilit că nu a plagiat în teza de doctorat | VIDEO

Comisia de analiză a doctoratelor din Academia de Poliţie a stabilit că teza de doctorat a directorului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniţă, nu este plagiată, acesta menţinându-şi titlul de doctor, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Ioniţă.

3064 afișări

Comisia de analiză a doctoratelor din Academia de Poliţie a stabilit că teza de doctorat a directorului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniţă, nu este plagiată, acesta menţinându-şi titlul de doctor, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Ioniţă.

"Onorabila Comisie de Etică, mă bucur că iată sunt oameni demni şi oameni corecţi care ştiu să aprecieze just şi real toate probele pe care eu le-am prezentat, sunt sigur că din acest moment trebuie să înceteze toate denigrările, acţiunile care nu au niciun fel de concordanţă cu realitatea. Este un document scris alb-negru, asumat, aşadar trebuie să înceteze toate aceste denigrări la adresa mea, iar onoarea şi demnitatea colegilor mei pe care ţin neapărat să o apăr, este cea care mă determină ca toate aceste acţiuni pe care le fac să le duc până la capăt. Eu am spus un lucru foarte clar şi când am intrat, şi anume că adevărul este unul singur şi că voi merge să apăr acest adevăr la toate instanţele şi forurile", a declarat, la ieşirea de la Academia de Poliţie, Cătălin Ioniţă.

Raportul Comisiei de analiză a doctoratelor din cadrul Acdemiei de Poliţie, care a stabilit că teza de doctorat a lui Cătălin Ioniţă nu este plagiată, va fi transmis către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Consiliul fiind organ deliberativ separat, potrivit procedurii.

La finalul anului 2018, Academia de Poliţie, unde şi-a susţinut fostul şef al Poliţiei Române, actualmente şef DGA Cătălin Ioniţă, lucrarea de doctorat, a demarat verificări după acuzaţiile că acesta şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Şeful DGA a precizat, la acea vreme, pentru MEDIAFAX, că teza a răspuns exigenţelor academice.

Verificările au început după ce Press One a scris că lucrarea de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, care se numeşte “Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” şi are 196 de pagini, "se dovedeşte a fi plagiată integral, de la primul până la ultimul rând".

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici