Cătălin Predoiu anunţă că până la 1 februarie va fi gata un proiect de lege privind SIIJ: Efectele trebuie analizate cu atenţie

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat, miercuri, că se pregăteşte un proiect de lege privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, care va fi supus dezbaterii publice. Predoiu speră ca până în 1 februarie proiectul să fie gata.

1375 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu anunţă că până la 1 februarie va fi gata un proiect de lege privind SIIJ: Efectele trebuie analizate cu atenţie

CPredoiu anunţă că până în 1 februarie va fi gata un proiect de lege privind SIIJ

„Următorul pas ar fi să creionăm un proiect de lege pe care să-l trimitem în dezbatere publică şi, după, CSM-ului. Ne vom descurca astfel încât în perioada următoare să dezbatem acest proiect. Am dezbătut cu diferiţi specialişti din minister despre acest proiect”, a declarat Cătălin Predoiu, la sediul Ministerului Justiţiei.

Potrivit ministrului Justiţiei, efectele demersurilor trebuie analizate cu atenţie, mai ales în privinţa dosarelor instrumentate de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a competenţelor.

Până la 1 februarie, acest proiect ar putea fi gata.

Atât Guvernul, cât şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu au fost criticaţi la finele anului trecut, de o parte din magistraţi, pentru memorandumul depus de cel din urmă în şedinţa Executivului, care propunea desfiinţarea acestei secţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici