Câte persoane au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului. „Au fost oameni care n-au fost lăsaţi să intre”

Peste 5.500 de credincioşi au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului de la Iaşi. Cei care nu aveau certificat verde nu au fost lăsaţi să intre, potrivit jandarmilor.

2996 afișări
Imaginea articolului Câte persoane au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului. „Au fost oameni care n-au fost lăsaţi să intre”

Mii de oameni au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului

Conform autorităţilor din Iaşi, în primele 12 ore ale pelerinajului peste 5.500 au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva care a fost scoasă din Catedrală vineri dimineaţa şi aşezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Jandarmii susţin că unele persoane nu au fost lăsate să intre.

„Au fost oameni care n-au fost lăsaţi să intre la pelerinaj”, a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit acestuia, este vorba de persoane care nu au avut certificat verde. Comandantul a precizat că oricum circulaţia era interzisă pe teritoriul localităţii pentru acele persoane de la ora 20.00 la 5.00, având în vedere incidenţa înregistrată pe raza municipiului Iaşi.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că sunt pregătiţi să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiţii, dată fiind situaţia epidemiologică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici