Câteva ONG-uri propun schimbarea numelui Clubului Preoteasa în Casa Studenţilor "Cristian Paţurcă"

Asociaţia "21 Decembrie 1989", susţinută de alte câteva zeci de organizaţii nonguvernamentale, solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret schimbarea denumirii Clubului Preoteasa, care să poarte numele lui Cristian Paţurcă.

71 afișări
Imaginea articolului Câteva ONG-uri propun schimbarea numelui Clubului Preoteasa în Casa Studenţilor "Cristian Paţurcă"

Câteva ONG-uri propun schimbarea numelui Clubului Preoteasa în Casa Studenţilor "Cristian Paţurcă" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Organizaţiile civice şi sindicale care susţin cererea propun ca denumirea Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, numită în timpul regimului comunist "Grigore Preoteasa" în memoria activistului comunist decedat în 1957, la 42 de ani, să fie schimbată în Casa de Cultură "Cristian Paţurcă" a Studenţilor Bucureşti, "în memoria anticomunistului Cristian Paţurcă".

Propunerea vine la o zi după înhumarea cantautorului Cristian Paţurcă, răpus de boală la vârsta de 45 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici