Manifestanţii din Piaţa Universităţii au criticat TVR şi pe Geoană şi au mulţumit OTV şi B1TV - FOTO, VIDEO

Manifestanţii de la Piaţa Universităţii i-au cerut, marţi, directorului TVR, Alexandru Sassu, să transmită în direct protesul, scandând împotriva PSD, a lui Mircea Geoană şi a aliaţilor acestuia, Crin Antonescu sau Dan Voiculescu şi mulţumind B1TV şi OTV pentru că mediatizează manifestaţia.

115 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii din Piaţa Universităţii au criticat TVR şi pe Geoană şi au mulţumit OTV şi B1TV - FOTO, VIDEO

Câteva sute de persoane au participat la o manifestaţie în Piaţa Universităţii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Încă de la începutul evenimentului, Sorin Tănăsescu, revoluţionar, i-a cerut directorului TVR, Alexandru Sassu, de la tribuna amenajată în Piaţa Universităţii din Bucureşti, să transmită în direct evenimentul, după care cei adunaţi în piaţă au început să strige: "Aţi minţit poporul cu televizorul".

"Să vină de urgenţă Sassu, care e revoluţionar şi el, să transmită în direct acest miting", a susţinut, la rândul său, şi revoluţionarul Nicolae Bănuţoiu.

La rândul său, liderul Asociaţiei "21 Decembrie", Doru Mărieş, l-a criticat pe Alexandru Sassu, declarându-se nemulţumit că televiziunea publică nu a transmis în direct evenimentul şi susţinând că acesta este "omul de casă al lui Iliescu".

"Unde e TVR pe care îl plătim toţi, e în slujba lui Iliescu?", s-a întrebat Mărieş.

"TVR nu a transmis nimic, jos cenzura", a mai spus el.

Un alt bărbat care s-a recomandat drept revoluţionar a afirmat că în Piaţa Universităţii s-au aprins lumănări pentru martirii de la Revoluţie, adăugând: "Îi e ruşine domnului Sassu să vină să filmeze. Şi laTVR e ceaţă, nu se vede nimic, ca la celelalte televiziuni ale mogulilor. Din cauza dumneavoastră suntem aici, nu mai minţiţi".

Manifestanţii au scandat, marţi seară, "Aţi minţit poporul cu televizorul!", "Murim, luptăm şi ţara o apărăm!" sau "Vântu, nu uita, va veni şi ziua ta!", având pancarte pe care se puteau vedea chipurile lui Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac sau Dan Voiculescu, alături de mesaje precum "Ziariştii sunt noi securişti" sau "Opriţi manipularea şi diversiunea".

În plus, manifestanţilor li s-au împărţit foi pe care scria "golan" şi abţibilduri cu "Nu Geoană", pe care şi le-au lipit pe piept. Alte mesaje purtate de manifestanţi erau: "Golan-Iliescu, cheamă minerii să facă curăţenie!", "Geoană la puşcărie!" sau "Geoană, nu uita, puşcăria-i casa ta!".

Pe o altă pancartă, manifestanţii au scris "România-Nu-Gioană (sic!)-Preşedinte".

Şi Cristi Paţurcă, autorul "Imnului golanilor" din Piaţa Universităţii din 1990, care a cântat câteva piese pentru cei prezenţi, a ţinut să transmită un mesaj anti-Geoană, spunând că e mândru de numele "golan" şi scandând de pe scenă: "Geoană, nu uita puşcăria e casa ta, casa trădătorilor!".

Participanţii la manifestaţie au fredonat cântecele Pieţei Universităţii din 1990, dar şi unele mai noi, ca "România, trezeşte-te", folosit în campania electorală din 2004 a Alianţei D.A. sau o melodie hip-hop în care este parodiat candidatul PSD Mircea Geoană.

Un manifestant ţinea o pancartă pe care scria "1989-2009. Degeaba", un altul având pe piept o foaie A4 pe care scria: "Victimele în viaţă ale PNL şi PNŢ-CD au coalizat cu torţionarii lor. Care-i preţul moral plătit pentru această trădare?".

Video Stirileprotv.ro

Participanţilor la manifestaţie le-au fost împărţite exemplare din publicaţia"Dreptatea" editată de PNŢ-CD.

La un moment dat, pe scenă a urcat şi Adrian Iuraşcu, bărbatul care apărea în imaginile de la Ploieşti în care Traian Băsescu părea că loveşte un copil. Acesta şi-a transmis clar mesajul anti-Geoană şi anti-PSD. De altfel, toţi vorbitorii au avut discursuri împotriva comunismului, dar şi explicit anti-Geoană şi anti-PSD, în ciuda declaraţiilor repetate potrivit cărora manifestarea a fost una spontană.

Nucleul dur al participanţilor la protest, cei care aveau diferite pancarte, bannere sau steaguri, lăsau impresia că sunt organizaţi, aceştia primind şi împărţindu-şi unii altora cafele calde sau sucuri.

Deşi, conform declaraţiilor reprezentanţilor forţelor de ordine, autorizaţia obţinută de organizatorii manifestaţiei a expirat la ora 21.00, chiar şi la 22.30 un grup de circa 200 de manifestanţi continuau protestul din Piaţa Universităţii.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a precizat, marţi seară, că acţiunea de protest nu a fost autorizată de reprezentanţii municipalităţii, în acest sens nefiind făcută nicio cerere din partea vreunei asociaţii.

Potrivit PMB, manifestarea desfăşurată marţi seară în Piaţa Universităţii nu a fost autorizată de municipalitate.

"Precizăm că nu a fost depusă o solicitare în acest sens la Registratura Primăriei Capitalei sau la biroul Secretarului General, in conformitate cu prevederile legii 60/1991, republicată", informează instituția.

Proteste anticomuniste şi anti-Geoană au avut loc, marţi, la Timişoara, la Braşov, la Cluj Napoca, la Constanţa, la Sibiu, la Târgovişte şi în Capitală. La Timişoara protestele au izbucnit după semnarea "Parteneriatului pentru Timişoara" de către Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi de primarul Gheorghe Ciuhandu.

La unele dintre acestea, deşi prezentate de participanţi ca spontane şi în ciuda faptului că nu au beneficiat de mediatizare, unele din lozincile anti-Geoană au fost perfect similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici