Câteva sute de taximetrişti independenţi protestează în Piaţa Constituţiei

Câteva sute de taximetrişti independenţi protestează miercuri în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, cerând anularea prevederilor de plată retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către PFA, majorarea tarifului la doi lei pe kilometru şi eliminarea dispecerizării obligatorii.

26 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de taximetrişti independenţi protestează în Piaţa Constituţiei

Câteva sute de taximetrişti independenţi protestează în Piaţa Constituţiei (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Totodată, taximetriştii solicită încadrarea în grupa a doua de muncă din Codul Muncii, pe baza atestatului profesional, şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.

"Agenţia Naţională de Reglementare a Tarifelor pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a emis un ordin în 2007 prin care printr-o fişă de calcul reiese tariful pe kilometru, dar datele lor sunt false, pentru că din calculele noastre tarifele ar fi de 2,6-2,7 lei/km, dar pentru că piaţa nu suportă cerem un tarif de 2 lei/km", a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Viorel Radu.

La protest participă şi reprezentanţi ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere, membră FORT, care au aceleaşi revendicări. Asociaţia susţine că dacă revendicările nu vor fi acceptate va organiza un marş de protest săptămana viitoare pentru a bloca centura Capitalei şi ulterior va protesta la Bruxelles.

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi anunţa marţi că la protestul din Piaţa Constituţiei, programat a avea loc între orele 10.00 şi 14.00, sunt aşteptate peste 4.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici