Câţi bani cheltuiesc de sărbători românii interesaţi de un regim alimentar mai sănătos

Românii cu un regim special de alimentaţie cheltuiesc, în medie, în perioada de sărbători, între 300 şi 500 de lei pentru produsele speciale de alimentaţie, coşul de cumpărături crescând cu până la 30% faţă de celelalte perioade ale anului, potrivit unui studiu realizat de alimentespeciale.ro.

461 afișări
Imaginea articolului Câţi bani cheltuiesc de sărbători românii interesaţi de un regim alimentar mai sănătos

Câţi bani cheltuiesc de sărbători românii interesaţi de un regim alimentar mai sănătos

La capitolul celor cu un regim special de alimentaţie intră cei care suferă de o anumită afecţiune, intoleranţă, alergie sau, pur şi simplu, au adoptat un stil de viaţă mai sănătos.

Făina fără gluten (mei, hrişcă, migdale, porumb, quinoa, orez, năut, mixuri), laptele, ciocolata şi pudrele vegetale, dulciurile, sosurile şi cremele fără zahăr sau fără gluten, îndulcitorii şi fructele uscate sunt unele dintre cele mai căutate în acestă perioadă. Potrivit AlimenteSpeciale.ro, acest tip de produse reprezintă peste 30% din vânzările magazinului în preajma sărbătorilor.

„În afară de creşterea cantitativă a coşului de cumpărături, o altă tendinţă pe care am observat-o în preajma sărbătorilor este şi îndreptarea clienţilor magazinului nostru spre diversitate, către produsele din gamele de vârf, care deşi sunt uşor mai scumpe, sunt mai bune din punct de vedere calitativ”, potrivit reprezentanţilor alimentespeciale.ro.

Portalul alimentespeciale.ro este un magazin online specializat care comercializează o gamă variată de alimente şi suplimente nutritive destinate copiilor sau adulţilor cu programe speciale de nutriţie (alimente fără gluten, fără zahăr, hiperproteice, dietetice, suplimenţi energetici, produse bio, organice, vegane, alimente fără lactoză sau iod etc.) sau interesaţi de un stil de viaţă mai sănătos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici