Câţi bani trebuie să ai când pleci la mare

Vă prezentăm trei tipuri de vacanţe pe litoralul românesc al Mării Negre, cu cazare, masă şi distracţie, calculate pentru o familie cu un copil timp de o săptămână.

427 afișări
Imaginea articolului Câţi bani trebuie să ai când pleci la mare

Câţi bani trebuie să ai când pleci la mare (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Vacanţa "low cost": în jur de 400 de euro

Cea mai ieftină formulă este cea în care nu trebuie să plăteşti nimic pentru cazare, cum este, de exemplu, vacanţa cu cortul pe plaja de la 2 Mai, unde camparea este gratuită. Trebuie însă să cheltui pe mâncare, pe băutură, dar şi pe transport. În total, bugetul "low cost" pentru o familie formată din trei persoane care călătoreşte cu trenul de la Bucureşti la Mangalia şi petrece şase nopţi la mare este de aproximativ 1.600-1.700 de lei (în jur de 400 de euro). Asta înseamnă trei mese pe zi pentru toţi trei la una din terasele din 2 Mai, cu tot cu băutura adulţilor, fără alte cheltuieli. Biletele de tren ale celor trei mai costă aproape 300 de lei.

Vacanţă cu buget mediu

Costă cu cel mult 150 de euro în plus faţă de varianta ieftină, adică între 1.800 şi 2.300 de lei (430-547 euro). Cam atât plăteşte o familie dacă alege un hotel de două stele la un tarif de 120 de lei/noapte sau 210 de lei/cameră la trei stele din staţiunea Eforie Nord, timp de şase nopţi, cu mic dejun inclus.

Citeşte mai multe despre vacanţa pe litoral pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici