Câţi elevi sunt nemulţumiţi de notele la BAC? Au depus zeci de mii de contestaţii, mai ales la Limba şi literatura română

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost înregistrate în urma afişării rezultatelor la prima sesiune a examenului de bacalaureat, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

1241 afișări
Imaginea articolului Câţi elevi sunt nemulţumiţi de notele la BAC? Au depus zeci de mii de contestaţii, mai ales la Limba şi literatura română

Câţi elevi sunt nemulţumiţi de notele la BAC?

„Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română – E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului – E)c) s-au înregistrat 20.741 de contestaţii. La proba la alagere a profilului şi a specializării – proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii”, menţionează MEC.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539).

Soluţionarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 1 - 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 5 iulie.

CITEŞTE AICI: Rezultatele la BAC, aşteptate în curtea şcolii, cu ochii în telefon! Primele reacţii ale elevilor la aflarea notelor. „Tremuram foarte tare, nu ştiam ce să fac”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici