Caz BIZAR la Satu Mare: Zeci de morminte dintr-un cimitir au fost vandalizate

Peste 50 de morminte dintr-un cimitir din Satu Mare au fost vandalizate, mai multe pietre funerare fiind lovite, sparte şi vopsite. Poliţia a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte şi a declanşat o anchetă pentru prinderea autorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1714 afișări
Imaginea articolului Caz BIZAR la Satu Mare: Zeci de morminte dintr-un cimitir au fost vandalizate

Caz BIZAR la Satu Mare: Peste 50 de morminte dintr-un cimitir au fost vandalizate

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cimitirul respectiv este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminaţia, a fost lăsat deschis pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

”Poliţia a fost sesizată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă despre faptul că într-unul dintre cimitirele din Satu Mare au fost profanate 54 de morminte, acestea fiind distruse de persoane necunoscute deocamdată. Cimitirul este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminaţia, a fost lăsat deschis pe timpul nopţii. S-a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte în acest caz şi se fac cercetări pentru a se stabili cine sunt vinovaţii”, a spus Cochera.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, că pietrele funerare ale mormintelor au fost lovite, sparte şi mâzgălite cu vopsea verde.

”Se fac verificări, se vizionează camerele video din zonă, se audiază diverse persoane. Chiar dacă fapta a avut loc pe timpul nopţii, avem mijloace la îndemână pentru depistarea autorilor”, au spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici