Caz cutremurător în Vaslui. O fată de 14 ani abuzată de un asistent social

  • O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlada a acuzat un bărbat dintr-un centru social că a abuzat-o sexual
  • DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz
  • Poliţiştii fac cercetări în două dosare penale
1396 afișări
Imaginea articolului Caz cutremurător în Vaslui. O fată de 14 ani abuzată de un asistent social

O fată de 14 ani, dintr-un centru de plasament din Bârlad a fost abuzată de un asistent social

O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad a povestit unui angajat DGASPC că a fost abuzată sexual de un bărbat care lucrează într-un alt centru social din localitate. DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz, iar poliţiştii fac cercetări în două dosar penale.

Fata, care se află într-un centru de plasament din Bârlad, a povestit în urmă cu câteva zile unui angajat DGASPC Vaslui că a fost abuzată sexaul de un asistent social în urmă cu şase luni.

„Este o sesizare făcută de noi la poliţie. În paralel demarăm şi o cercetare discplinară pentru salariatul în cauză. În privinta salariatului, pe perioada derulării cercetărilor, s-a luat măsura transferului într-un alt serviciu social, în care nu sunt îngrijiţi copii“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Minora este deja consiliată pshihologic, iar poliţiştii au început cercetările.

„Am fost sesizaţi de către DGASPC, o sesizare a fost făcută astăzi (vineri- n.r.) şi una în decembrie. Sunt două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârşirii infracţiuinii de act sexual cu un minor şi unul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Nu este prima dată când fata spune că a fost victima unei agresiuni sexuale. În decembrie anul trecut, DGASPC a sesizat poliţia după ce copila a povestit că a fost agresată.

Potrivit unor surse judiciare, în urma sesizării din decembrie a fost deschis dosarul privind agresiunea sexuală, iar vineri cel privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici