CAZ DRAMATIC în judeţul Braşov: Elevă de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a căzut pe geamul şcolii/ A vrut să se sinucidă din cauza părinţilor

O fată de 13 ani a ajuns, luni, în stare gravă, la Spitalul de Copii din Braşov, după ce a căzut pe geamul şcolii din Bod, judeţul Braşov, unde copila învăţa. Poliţiştii au deschis o anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5839 afișări
Imaginea articolului CAZ DRAMATIC în judeţul Braşov: Elevă de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a căzut pe geamul şcolii/ A vrut să se sinucidă din cauza părinţilor

CAZ DRAMATIC în judeţul Braşov: Elevă de 13 ani, la spital după ce a căzut pe geamul şcolii

UPDATE: Adolescenta le-a spus profesorilor că a vrut să se sinucidă pentru că ar fi fost pedepsită de părinţi din cauza faptului că lipsea de la şcoală.

Potrivit prof. Michaela Olga Judele, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, fata s-a aruncat pe fereastră pentru că ar fi pedepsită de părinţi din cauză că lipseşte de la şcoală.

„Din declaraţiile copilului, care era conştient, şi-a explicat gestul prin aceea că atunci când greşeşte este anunţată familia şi ea suportă pedepse. Greşeşte în sensul că lipseşte de la şcoală. Am înţeles că a fost o elevă foarte bună până în acest an şcolar. (...) Vineri nu fusese la şcoală, iar dirigintele a anunţat familia”, a declarat Michaela Olga Judele.

Conform unor surse, pedepsele însemnau interzicerea telefonului pentru o anumită perioadă.

Inspectorul şcolar adjunct a precizat că, în acest caz, şcoala a urmat procedurile şi imediat după producerea acestui eveniment, au fost anunţate SMURD, Poliţia şi Inspectoratul Şolar, precum şi familia.

„Nu au mişcat copilul şi până la venirea echipajului de salvare au stat cu ea. Un cadru didactic şi dirigintele clasei au însoţit minora la spital, până a venit familia şi au stat până s-au asigurat că nu are nicio problem fizică, după efectuarea investigaţiilor”, a mai spus Judele.

Inspectorul şcolar adjunct a mai slus că eleva va primi consiliere psihologică.

Eleva a ajuns la spital conştientă cu traumatisme la picioare şi coloană.

Poliţiştii fac verificări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit Alinei Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Eleva a căzut de la etajul întâi al clădirii şcolii, fiind preluată de echipajul de salvare ajuns la faţa locului şi transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au declanşat o anchetă.

„IPJ Braşov a fost sesizat prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că o elevă în vârstă de 13 ani s-a precipitat de la etajul întâi al Şcolii Gimnaziale din Bod. (...) Poliţiştii efectuează verificări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenuimentul, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a spus Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici