Caz incredibil: Salvatorii puilor de urs din Sibiu, amendaţi că nu au aşteptat hârtiile de relocare

  • Asociaţia ”Prietenii Berzelor” Cristian a primit amendă de 10.000 de lei după ce a salvat doi pui de urs abandonaţi.
  • Pentru că starea ursuleţilor se degrada tot mai tare, la solicitarea organizaţiei partenere, cei de la Asociaţia ”Prietenii Urşilor” au hotărât să plece de urgenţă cu ursuleţii spre Zărneşti, judeţul Braşov.
  • Puii au fost duşi în pădurea de stejar AMP Libearty unde sunt îngrijiţi de specialişti.
1645 afișări
Imaginea articolului Caz incredibil: Salvatorii puilor de urs din Sibiu, amendaţi că nu au aşteptat hârtiile de relocare

Caz incredibil: Salvatorii puilor de urs din Sibiu, amendaţi că nu au aşteptat hârtiile de relocare

Asociaţia „Prietenii Berzelor” Cristian a primit amendă de 10.000 de lei, vineri, de la Garda de Mediu Sibiu pentru că a dus puii de urs abandonaţi lângă o casă din Biertan, judeţul Sibiu, la sanctuarul de la Zărneşti, fără să aştepte hârtiile de relocare, considerând că e mai importantă salvarea.

Miruna Gritu, de la Asociaţia ”Prietenii Berzelor”, spune că faptele s-au petrecut marţi, 30 martie, când cei de la Asociaţia” Prietenii Urşilor” din Cristian, judeţul Sibiu, au fost sunaţi de către un reprezentant al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov pentru a ajuta în cazul a doi pui de urs găsiţi în apropierea unei cabane din judeţul Sibiu.

Încă dinainte de a pleca spre Biertan am încercat să aflăm exact cum ar trebui să procedăm de la diferite persoane din cadrul instituţiilor de Mediu din Sibiu. Ajunşi la puii de urs am constatat că viaţa lor era pusă în pericol din cauza stării de deshidratare avansată şi a diareii severe. Am plecat de urgenţă spre Cristian cu puii de urs. Pe drumul de întoarcere am contactat telefonic reprezentanţi ai diferitelor instituţii din Sibiu în încercarea de a găsi o soluţie legală pentru situaţia în care ne aflam”, spune Miruna Gritu.

Pentru că starea ursuleţilor se degrada tot mai tare, cei de la Asociaţia ”Prietenii Urşilor” au hotărât să plece de urgenţă cu ursuleţii spre Zărneşti, judeţul Braşov, pentru a primi cât mai repede ajutor din partea celor specializaţi.

Odată ajunşi cu puii de urs la Zărneşti aceştia au fost preluaţi de către reprezentanţii asociaţiei Milioane de Prietenii şi evaluaţi medical de către medicul colaborator al acestora. Pe perioada evaluării medicale a ursuleţilor telefonul a rămas la încărcat în maşină. În momentul plecării de la Zărneşti am constat că aveam o listă lungă de apeluri nepreluate de la reprezentanţii diferitelor instituţii din Sibiu”, mai spune Miruna Gritu.

Salvatorii ursuleţilor le-au comunicat autorităţilor că puii de urs sunt în siguranţă în sanctuarul de urşi din Zărneşti.

Ne-au anunţat că urmează să fim invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Sibiu pentru a fi audiaţi în prezenta reprezentanţilor IPJ -SAESP. Astăzi (vineri – n.r.) ne-am prezentat la audieri. Am fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Astăzi am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa. Dacă am fi stat ore bune să aşteptăm hârtiile pentru relocare astăzi poate vorbeam de doi pui de urs morţi. Dar pentru că am acţionat pentru salvarea lor şi am hotărât să ne deplasăm rapid la cel mai apropiat sanctuar de urşi suntem nevoiţi să plătim”, mai spune reprezentantul Asociaţiei Prietenii Berzelor.

Doi pui de urşi au fost salvaţi dintr-o curte din biertan, judeţul Sibiu, unde s-au aciuat după ce s-au pierdut de ursoaică. Deoarece mama nu a venit, proprietarul gospodăriei a solicitat ajutorul specialiştilor, pentru că puii erau înfometaţi şi speriaţi.

„Erau singure, înfometate şi extrem de speriate! În zadar a aşteptat-o omul pe mama urs...aceasta nu a venit, deşi micuţele au strigat-o neîncetat. Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte şi nici a doua zi. Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viaţa lor era în pericol şi pentru că nu aveau nicio şansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul”, au povestit, pe Facebook, reprezentanţii sanctuarului AMP Libearty.

Puii au fost duşi în pădurea de stejar AMP Libearty unde sunt îngrijiţi de specialişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
amendă,
relocare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici