Caz revoltător în Alba: Bătrân de 70 de ani grav bolnav, uitat pe holurile spitalului după analize timp de şase ore

Un pacient de 70 de ani, bolnav de scleroză multiplă, reclamă că a aşteptat şase ore, până la ora 1 dimineaţa, la Spitalul Judeţan de Urgenţă din Alba Iulia, pentru a fi transportat acasă cu ambulanţa, după investigaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2118 afișări
Imaginea articolului Caz revoltător în Alba: Bătrân de 70 de ani grav bolnav, uitat pe holurile spitalului după analize timp de şase ore

Caz revoltător în Alba: Bătrân de 70 de ani grav bolnav, uitat pe holurile spitalului după analize timp de şase ore

Asociaţia ”SM Speromax” Alba, care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, a sesizat, marţi, conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, printr-o adresă, în cazul unui beneficiar al asociaţiei, în vârstă de 70 de ani, care a fost pacient la spital şi care a fost nevoit, după ce a fost investigat, să aştepte aproape şase ore pentru a fi transportat cu Ambulanţa de la UPU, la domiciliul său.

Dragoş Zaharia, preşedintele asociaţiei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că pacientul a ajuns la UPU pentru că a avut probleme cu inima.

”Beneficiarul nostru Roman Gheorghe a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acestuia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog. Aparinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient. În jurul orei 1.00, a doua zi, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă”, se arată în referat.

Totodată, potrivit sursei citate, pacientul nu a primit niciun document care să ateste faptul că a fost tratat la spital, neputând fi identificat astfel medicul în răspunderea căruia a fost.

”Este posibil să fie vorba despre o disfuncţionalitate în ceea ce priveşte, poate, colaborarea între ambulanţă şi spital cu privire la preluarea pacientului. Urmează să se stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu mă pot pronunţa încă”, a spus Aurel Crişan corespondentului MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici