Caz revoltător la Alba Iulia: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat în catedrală. Un băiat, la spital/ Inspectoratul s-a autosesizat | FOTO

Un grup de peste 22de copii din Olt, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au venit la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională, însă nu au avut cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Unui copil i s-a făcut rău azi-noapte, iar grupul a fost dus la un colegiu.

19505 afișări
Imaginea articolului Caz revoltător la Alba Iulia: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat în catedrală. Un băiat, la spital/ Inspectoratul s-a autosesizat | FOTO

Caz revoltător la Alba Iulia: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat în catedrală. Un băiat, la spital

UPDATE: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va începe luni o anchetă în cazul celor 22 de copii care erau la Alba Iulia fără cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului, pentru a afla în ce condiţii au plecat cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată.

Purtător de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat pentru MEDIAFAX că se va constitui comisia de cercetare, care va încerca să afle ce s-a întâmplat exact.

”Se va constitui comisia de cercetare şi în urma evaluării situaţiei vom avea nişte concluzii şi se vor lua nişte măsuri”, a spus Mirela Paraschiv.

Elevii provin de la Şcoala Gimnazială Dăneasa.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că grupul respectiv a înnoptat în catedrală în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost găsiţi tot în catedrală, însă unui copil din grup i s-a făcut rău şi a fost dus la spital, pentru mai multe investigaţii.

Ceilalţi 21 de copii şi profesorul au fost duşi la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Acestora li s-a oferit cazare şi masă.

Grupul este din judeţul Olt.

Urmează să se cerceteze cum de copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, au venit la Alba Iulia fără cazare.

La Catedrala Reîntregirii Neamului au ajuns mai multe autospeciale SMURD, iar toţi copiii au fost evaluaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici