Moarte suspectă la Buzău: O mamă şi bebeluşul ei, găsiţi morţi în casă. Femeia era spânzurată şi copilul era intoxicat cu gaze

O femeie de 26 de ani din Buzău a fost găsită spânzurată în bucătăria apartamentului său, iar copilul său în vârstă de 11 luni a fost descoperit mort, în aceeaşi încăpere, o ipoteză luată în calcul fiind că tânăra şi-a omorât copilul după ce ar fi dat drumul la gaz la aragaz.

1615 afișări
Imaginea articolului Moarte suspectă la Buzău: O mamă şi bebeluşul ei, găsiţi morţi în casă. Femeia era spânzurată şi copilul era intoxicat cu gaze

Moarte suspectă la Buzău: O mamă şi bebeluşul ei, găsiţi morţi în casă. Femeia era spânzurată şi copilul era intoxicat cu gaze (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit procurorului criminalist Iulian Mocanu, decesul femeii şi al copilului ei de 11 luni este considerat, la acest moment, moarte suspectă, nu suicid, concluziile urmând să fie trase în urma necropsiilor care urmează să fie făcute de medicii legişti.

Conform procurorului, pe gâtul femeii există o urmă de cuţit şi sânge pe bluză, o ipoteză fiind aceea că femeia ar fi încercat mai întâi să-şi ia viaţa cu un cuţit.

Potrivit sursei citate, cadavrul fetiţei de 11 luni a fost descoperit pe podea în bucătărie, pe o pernă, în aceeaşi cameră în care era şi femeia spânzurată.

Tânăra s-a spânzurat cu un cordon de la un halat, de o draperie din bucătăria locuinţei.

Incidentul s-a petrecut într-un apartament aflat la parterul unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău.

Femeia găsită spânzurată este soţia unui medic irakian care lucrează la Spitalul Judeţean Buzău, el fiind cel care a solicitat pompierii pentru a debloca uşa locuinţei, care era încuiată pe dinăuntru.

Femeia era căsătorită cu medicul irakian din anul 2007, între cei doi fiind o diferenţă de vârstă de peste 20 de ani.

Femeia de origine irakiană, născută în anul 1985, avea rezidenţă temporară în România, în timp ce soţul ei, Al-Azzawi Ala-Aldin, are dublă cetăţenie, româno-irakiană.

Potrivit comisarului şef Nicolae Zaharia de la Poliţia Judeţeană Buzău, femeia nu a lăsat niciun bilet de adio, iar în urma discuţiilor purtate de anchetatori cu soţul acesteia, aflat încă în stare de şoc, a reieşit că tânăra ar fi avut mai multe depresii după naştere.

El spune că principala ipoteză este că femeia s-a sinucis, pe fondul unei căderi nervoase.

Comisarul-şef Nicolae Zaharia a adăugat că femeia avea o plagă tăiată în zona gâtului, pe care şi-ar fi provocat-o înainte de a se spânzura.

Anchetatorii susţin că cel care a sunat la 112 a fost soţul tinerei, medicul irakian, care se întorsese de la serviciu şi nu a putut intra în casă, apartamentul fiind încuiat pe interior.

Bărbatul a sunat de mai multe ori la uşă, după care s-a uitat pe geamul apartamentului şi, pentru că a văzut că soţia sa nu se mişca, a chemat pompierii pentru a debloca uşa.

Cadavrele femeii şi al copilului ei au fost ridicate de medicii legişti, urmând ca necropsiile să fie făcute în cursul zilei de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici