Cazaciuc: Vom începe un proiect de informatizare în justiţie. Oamenii vor avea un dosar electronic

Ministerul Justiţiei îşi propune să înceapă în acest an un proiect de informatizare a instanţelor de judecată, astfel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi "să nu mai vină efectiv până la instanţe", a declarat, joi, ministrul Robert Cazanciuc.

317 afișări
Imaginea articolului Cazaciuc: Vom începe un proiect de informatizare în justiţie. Oamenii vor avea un dosar electronic

Cazaciuc: Vom începe un proiect de informatizare în justiţie, oamenii vor avea un dosar electronic (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că un astfel de proiect de informatizare ar duce la o descărcare a instanţelor deoarece grefierii nu s-ar mai ocupa de anumite proceduri care "le mănâncă mult timp", ci doar de administrarea unui dosar.

"Sper să putem demara anul acesta şi un proiect destul de amplu la nivel naţional de informatizare, în aşa fel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi atunci să nu mai vină efectiv până la instanţă, să nu mai încarce instanţele. Grefierii să se poată ocupa de ceea ce ţine mai degrabă de administrarea unui dosar decât de proceduri care le mănâncă foarte mult timp. Şi atunci, evident că trebuie să ne gândim şi la dimensiunea spaţiilor destinate justiţiei", a spus Robert Cazaciuc.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat, joi, la Alba Iulia, la adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul de activitate al instituţiei pe anul 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici