Cazanciuc a discutat cu omologul său britanic despre îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare

Problema identificării unor soluţii la nivelul UE pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare a fost unul dintre subiectele abordate, luni, de ministrul de Justiţie Robert Cazanciuc şi omologul său britanic, Shailesh Vara, la Global Law Summit, ce are loc la Londra.

110 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc a discutat cu omologul său britanic despre îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare

Cazanciuc a discutat cu omologul său britanic despre îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cazanciuc a discutat cu ministrul britanic pentru organizarea instanţelor şi ajutor judiciar, Shailesh Vara, pe mai multe subiecte, de la organizarea instanţelor, la protecţia datelor cu caracter personal, piaţa unică digitală, transferarea persoanelor condamnate şi, în special, problema identificării unor soluţii la nivelul UE în ceea ce priveşte alocarea de resurse financiare pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare.

Această din urmă problemă a fost abordată de ministrul român şi cu omologii din Austria, Cipru, Finlanda, Slovacia şi Bulgaria, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Summit-ul, menit să marcheze împlinirea a 800 de ani de la semnarea Magnei Charta Libertatum, reuneşte miniştri ai Justiţiei, procurori generali, practicieni, universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din întreaga lume. Dezbaterile au în prim plan semnificaţia Magnei Charta, precum şi actualitatea valorilor consacrate sau inspirate de acest document fondator, atât din perspectiva constituţionalismului britanic, cât şi a celui universal, conform sursei citate.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici