Cazanciuc: Condiţiile de detenţie din România seamănă de multe ori cu cele dintr-un lagăr

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că, în România de astăzi sunt condiţii de detenţie care de multe ori pot să semene cu cele dintr-un lagăr de concentrare, existând penitenciare care funcţionează neîntrerupt din 1780.

425 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Condiţiile de detenţie din România seamănă de multe ori cu cele dintr-un lagăr

Cazanciuc: Condiţiile de detenţie din România seamănă de multe ori cu cele dintr-un lagăr

"Din păcate, în România de astăzi avem condiţii de detenţie care de multe ori pot să semene cu un lagăr de concentrare. Nu exagerez cu nimic când spun acest lucru şi îmi asum aceşti termeni. Nu s-au făcut investiţii de zeci de ani în anumite locuri, avem penitenciare care funcţionează neîntrerupt de la 1780, avem penitenciare transformate din foste fabrici, foste unităţi militare în unităţi de detenţie. Nu se pot asigura condiţiile cerute unui stat membru al Uniunii Europene", a declarat ministrul Justiţiei, marţi seară, la TVR.

El a amintit că a demarat, împreună cu omologul său italian, pentru că România şi Italia au cele mai multe condamnări la CEDO pentru lipsa condiţiilor de detenţie, un demers la care s-au adăugat încă nouă
state membre, pentru obţinerea de fonduri UE pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Astfel, România aşteaptă fonduri europene pentru construcţia a două noi penitenciare, lângă Ploieşti şi lângă Caracal.

Cazanciuc a precizat că în România sunt în prezent 29.000 de deţinuţi, dar pot fi asigurate condiţii la standarde europene doar pentru 19.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici