Cazanciuc: La rectificarea bugetară suplimentăm bugetul ANP pentru condiţiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, miercuri, că la rectificarea bugetară din luna iulie bugetul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va fi suplimentat în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din fiecare unitate, în contextul comndamnărilor tot mai dese ale României la CEDO.

729 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: La rectificarea bugetară suplimentăm bugetul ANP pentru condiţiile din penitenciare

Cazanciuc: La rectificarea bugetară suplimentăm bugetul ANP pentru condiţiile din penitenciare (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede problema condamnărilor tot mai dese la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) vizând condiţiile din penitenciarele româneşti, Cazanciuc a declarat că acestea trebuie îmbunătăţite.

El a precizat că, în încercarea de a găsi finanţare europeană pentru rezolvarea acestei probleme, el şi 11 omologi ai săi s-au adresat Comisiei Europene, care urmează să trimită un răspuns.

Întrebat ce măsuri concrete pregăteşte ca ministru al Justiţiei în această privinţă, Cazanciuc a arătat că la rectificarea bugeară din luna iulie bugetul ANP va fi suplimentat şi va fi creat un program prin care să fie îmbunătăţite condiţiile din fiecare penitenciar în parte.

"Nu vom putea face minuni. Dar sigur vom îmbunătăţi condiţiile, începând de la condiţiile de cazare efectivă până la accesul la anumite lucruri obişnuite, pentru o persoană privată de libertate", a mai spus Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici