Cazul celor patru copii arşi de vii în Timişoara. Mama lor a fost acuzată în trecut de neglijenţă

Direcţia de Protecţie a Copilului Timiş a fost sesizată de două ori, în mai şi decembrie 2019, cu privire la faptul că minorii care au murit în noaptea de miercuri spre joi, arşi de vii în casă, ar fi neglijaţi de mamă. Nu au fost însă găsite probleme care să necesite preluarea lor, susţine DGASPC.

2077 afișări
Imaginea articolului Cazul celor patru copii arşi de vii în Timişoara. Mama lor a fost acuzată în trecut de neglijenţă

Cazul copiilor arşi de vii în Timişoara. Părinţii urmează să fie audiaţi de poliţişti.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş susţin că au primit sesizări încă din luna mai 2019 cu privire la neglijenţă din partea mamei, în cazul copiilor care au ars de vii în noaptea de miercuri spre joi, într-o casă din Timişoara, după ce au fost lăsaţi singuri acasă, însă în urma controalelor efectuate nu ar fi fost constatate probleme.

„Cazul acestor copii a fost adus în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş în luna mai 2019, în urma unei sesizări, conform căreia minorii ar fi neglijaţi de către mamă. O echipă a Serviciului de Prevenţie şi Intervenţie în Urgenţă s-a deplasat la adresa indicată unde nu s-au constatat probleme care să necesite preluarea copiilor în regim de urgenţă şi separarea acestora de mamă. Conform procedurilor a fost sesizată Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, din cadrul Primăriei Trimişoara, care a preluat în monitorizare familia. Din rapoartele transmise către DGASPC Timiş nu reiese că minorii s-ar afla în pericol sau în situaţie de neglijare”, se precizează într-un comunicat al DGASPC Timiş, remis MEDIAFAX.

Cazul acestei familii a ajuns, din nou, în atenţia DGASPC Timiş, în luna decembrie 2019, în urma unei alte sesizări.

Şi de această dată, echipa mobilă a Serviciului de Prevenţie şi Intervenţie în Urgenţă s-a deplasat la adresa indicată în reclamaţie. Potrivit raportului întocmit, nu s-au confirmat cele menţionate în sesizare, şi conform procedurii a fost, din nou, anunţată Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara. În raportul trimis de aceştia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, în data de 07.01.2020, nu se concluzionează că minorii ar trebui preluaţi din familie. În cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş s-a dispus, de îndată, constituirea unei Comisii de Control care să verifice respectarea legalităţii şi a procedurilor aflate în vigoare”, se mai precizează în comunicatul de presă al DGASPC Timiş.

Cei patru copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, care au murit în urma incendiului, ar fi fost lăsaţi singuri acasă, în grija fratelui mai mare, de 14 ani, care a reuşit să se salveze, acesta fiind internat în spital, după ce s-a intoxicat cu fum.

Un caz cu adevărat dramatic s-a întâmplat, ieri seară, în Timişoara. Patru destine au fost frânte mult prea devreme din cauza adulţilor care i-au lăsat nesupravegheaţi. Peste 30 de pompieri, care au încadrat echipaje de stingere şi prim ajutor, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă. Ajunse la locul evenimentului, forţele de intervenţie au constatat faptul că flăcările se manifestau în două camere ale imobilului, pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi. Din nefericire, în urma incendiului, patru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani şi-au pierdut viaţa, iar alte 5 persoane, patru adulţi şi un minor, au necesitat îngrijiri medicale”, potrivit reprezentanţilor IGSU.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă, anchetatorii au deschis un dosar penal în urma incendiului care a avut loc în locuinţa din Timişoara. Cercetările sunt făcute în prezent pentru faptă şi nu împotriva unei persoane. „În prezent, poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal deschis in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi distrugere”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Aurora Voicilă.

Părinţii copiilor urmează să fie audiaţi de poliţişti. Reprezentanţii ISU Timiş au anunţat joi după-amiaza cauza probabilă care a dus la izbucnirea incendiului: un coş de fum neprotejat corespunzător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici