Cazul de la Caracal: Ministerului de Interne anunţă câţi angajaţi sunt implicaţi în operaţiunile din teren

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a anunţat luni că 217 angajaţi MAI sunt implicaţi în operaţiunile de la Caracal, dintre aceştia 46 fiind poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate.

228 afișări
Imaginea articolului Cazul de la Caracal: Ministerului de Interne anunţă câţi angajaţi sunt implicaţi în operaţiunile din teren

Cazul de la Caracal: 217 angajaţi ai Ministerului de Interne, implicaţi în operaţiunile din teren

"Este bine că se lucrează, că se lucrează în ritm alert şi se administrează probe însă informaţiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc eforul angajaţilor Ministerului de Interne în această anchetă, derulată sub coordonarea DIICOT. Vă asigur că avem în teren la această oră unii dintre cei mai buni specialişti criminalişti ai Poliţiei Române, precum şi un dispozitiv de poliţişti din mai multe structuri: poliţie judiciară, combaterea criminalităţii organizate, operaţiuni speciale şi analiza informaţiilor", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul de Interne a dat şi câteva cifre.

"Avem în teren 46 de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, 23 de criminalişti de la INC, 26 din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti, 27 de la Operaţiuni Speciale, 19 de la Direcţia de Investigaţii Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliţie Dolj", a mai spus ministrul interimar de Interne.

Poliţiştii au fost acuzaţi că au intervenit cu întârziere în cazul de la Caracal, neputând să salveze viaţa Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani care a apucat să îşi anunţe răpirea la 112.

Adjunctul Poliţiei Olt Nicolae Alexe a fost acuzat că a apelat la o firmă de pază pentru a afla locaţia maşinii suspecte, lucru ce a întârziat salvarea, iar din datele primite a ajuns la trei locaţii greşite aparţinând membrilor unui clan.

Totodată, dintre neregulile constatate au fost cele legate de lipsa de reacţiei sau reacţie întârziată, modul în care poliţiştul care a preluat apelul Alexandrei la 112 a vorbit cu aceasta sau organizarea dezastruoasă a operaţiunilor.

În urma cazului Caracal au demisionat sau au fost demişi: Ministrul de Interne- Nicolae Moga, şeful şi adjunctul Poliţiei Olt, şeful Poliţiei Caracal, prefectul şi subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declaraţiile făcute, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu.

Taguri:
mai,
caracal,
crima

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici