Cazul de la Caracal. Valeriu Şuhan: Un puzzle care poate fi rezolvat doar cu un Plan

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întreaga situaţie de la Caracal poate fi rezolvată doar cu un Plan de Cercetare Penală, în context fiind foarte importante persoanele care au intrat, de-a lungul timpului, în contact cu Gheorghe Dincă.

1728 afișări
Imaginea articolului Cazul de la Caracal. Valeriu Şuhan: Un puzzle care poate fi rezolvat doar cu un Plan

Cazul de la Caracal. Valeriu Şuhan: Un puzzle care poate fi rezolvat doar cu un Plan

"Complexitatea cazului privind crimele săvârşite de către Dincă Gheorghe, impune o abordare pe măsură. În mod evident, pe primul plan se situează derularea cercetării procedurale sub toate aspectele ei, găsirea probelor, prelevarea şi conservarea lor, compararea acestora, derularea şi interpretarea expertizelor judiciare şi nu în ultimul rând, cercetarea judiciară a criminalului. Aceasta din urmă se face pe baza unui plan, care chiar aşa se numeşte - Plan de Cercetare Penală. Aşa cum spuneam însă, complexitatea acestui caz şi amploarea căpătată în conştiinţa publică, impune cu necesitate abordarea sa într-o manieră mult mai cuprinzătoare, prin folosirea de data asta, a mijloacelor şi metodelor strict poliţieneşti, adică investigaţia operativă, definită deasemenea printr-un alt plan, numit plan de măsuri informativ-operative având drept scop, cunoaşterea în amănunt a persoanei Dincă Gheorghe şi activităţii sale, sub toate, dar absolut toate aspectele sale", spune Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară.

"E extrem de important ca un colectiv de ofiţeri cu experienţă în domeniul informativ, să deruleze acest plan. Cunoaşterea în profunzime a persoanei Dincă Gheorghe şi a vieţii sale cu tot ceea ce presupune aceasta se poate constitui într-un sprijin extrem de consistent pentru anchetatorii propriu-zis. Chiar mai mult, rezultatele măsurilor informative pot avea şi ar trebui să aibă, un aport considerabil, chiar determinant în anumite privinţe. Gândiţi-vă ce perspective procedurale ar aduce stabilirea cercului de relaţii al criminalului, oameni care, odată cu demascarea acestuia, din motive evidente, nu au nici un interes, dar absolut nici unul, să fie asociaţi într-o formă sau alta, chiar nevinovată, persoanei Dincă Gheorghe. Totuşi audierea lor, poate aduce elemente care să completeze piesele, multe deocamdată, din puzzle-ul cazului Caracal. Sau identificarea unor femei care de-a lungul timpului, s-au aflat în intimitatea fizică a criminalului", mai spune Şuhan, pentru MEDIAFAX.

Avocatul Luizei Melencu. Tonel Pop, a declarat marţi că Gheorghe Dincă este sfătuit de cineva, are o tehnică bine stabilită şi cineva îl învaţă în timp util. Tonel Pop crede că Dincă urmăreşte închiderea cazului cu două victime.

Marţi dimineaţă, anchetatorii au reluat verificările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere. La verificări asistă şi ucigaşul. Alţi anchetatori au mers, însoţiţi de un câine de urme, la pădurea de la marginea Caracalului, unde luni s-a găsit un sac cu oase şi cenuşă.

Taguri:
suhan,
crima,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici