Cazul de la Spitalul din Slatina: Medicul demis după ce un copil operat de el a murit îşi poate relua postul

Un medic chirurg de la Spitalul Judeţean din Slatina demis după ce a operat un copil de nouă ani care avea o fractură la braţ şi care a murit la patru zile de la internare îşi poate prelua postul, a decis Curtea de Apel Craiova.

280 afișări
Imaginea articolului Cazul de la Spitalul din Slatina: Medicul demis după ce un copil operat de el a murit îşi poate relua postul

Cazul de la Spitalul din Slatina: Medicul demis după ce un copil operat de el a murit îşi poate realua postul (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât, joi după-amiază, să menţină sentinţa Tribunalului Olt, prin care a fost desfiinţată decizia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, de a-l concedia pe medicul chirurg Mircea Tusciuc.

Astfel, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul conducerii SJU Slatina împotriva deciziei Tribunalului Olt, din 11 ianuarie 2011, prin care s-a decis reintegrarea în funcţie a medicului Mircea Tusciuc.

De altfel, medicul Mircea Tusciuc s-a reîntors la SJU Slatina la câteva zile după ce magistraţii Tribunalului Olt au decis desfiinţarea deciziei de concediere.

Un copil de nouă ani, Cristian Marian Grigore, a murit, la sfârşitul lunii mai 2010, la patru zile după ce fusese adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina de la acea vreme, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de părinţii săi la unitatea medicală în 23 mai, având o fractură la antebraţul stâng. Trei zile mai târziu, în 26 mai, copilul a fost externat, după ce medicii de la Secţia de Ortopedie i-au pus o atelă gipsată. În aceeaşi seară, băiatul a fost adus din nou la spital, în stare gravă. A fost operat, iar în 27 mai a suferit o nouă intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat braţul. Copilul a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă a murit în timpul transportului.

În urma acestui caz, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical Alina Chiriac.

Medicul chirurg Mircea Tusciuc şi medicul ortoped Paul Iancu, care s-au ocupat de copil, au fost destituiţi de către noua conducere a SJU Slatina, la sfârşitul lunii iulie 2010.

Mircea Tusciuc a atacat în instanţă decizia de concediere, magistraţii Tribunalului Olt dându-i câştig de cauză în 11 ianuarie 2011.

Conducerea unităţii medicale a atacat, la rândul său, cu recurs decizia magistraţilor de la Tribunalul Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici