Cazul dublului asasinat din Dâmboviţa, nerezolvat: audieri masive organizate de procurori printre localnici şi vânători

Zeci de persoane, între care vânători şi oameni care ar fi putut fi în zona în care s-a petrecut, joi, dublul asasinat din Dâmboviţa, sunt audiate de procurori şi poliţişti criminalişti. Până duminică, însă, nimeni nu a fost fost pus sub acuzare, iar cercetarea este doar pentru faptă.

2063 afișări
Imaginea articolului Cazul dublului asasinat din Dâmboviţa, nerezolvat: audieri masive organizate de procurori printre localnici şi vânători

Cazul dublului asasinat din Dâmboviţa, nerezolvat: audieri masive organizate de procurori printre localnici şi vânători

Printre persoanele audiate în ultimele zile de poliţiştii criminalişti şi de procurori se numără vânători şi persoane care puteau să fie în zonă şi să vadă ceva, în momentul comiterii dublului asasinat.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că zeci de persoane sunt audiate în cazul consilierului local şi prietenului său, care au fost împuşcaţi lângă Târgovişte, pe un câmp, în zona Nisipuri.

„Continuă ancheta. Sunt zeci de persoane aduse la audieri. Se verifică foarte multe lucruri. Printre cei audiaţi sunt vânători, dar şi persoane care ar fi putut fi în zonă, la momentul respectiv, sau care puteau să vadă ceva”, a declarat Dincă.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, anchetatorii nu aveau niciun suspect principal în acest caz.

„Foarte multe persoane posesoare de arme sunt aduse şi astăzi (duminică – n.r.) la Poliţie pentru verificări şi audieri. La fel ca şi ieri (sâmbătă – n.r.). Nu a fost nimeni arestat/ridicat de poliţiştii, ci doar condus la sediu pentru declaraţii şi verificări”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa.

În Dâmboviţa sunt înregistraţi aproximativ 1.900 de vânători.

Până în prezent, anchetatorii au stabilit filmul crimei petrecute, joi seara, în Dâmboviţa, unde doi bărbaţi au fost împuşcaţi, lângă Târgovişte, după ce au prins un braconier. Procurorii consideră că în acest caz nu a fost vorba de o răzbunare, ci de un conflict spontan.

„Nu e execuţie în stil mafiot. Este vorba de un conflict spontan. Cei doi erau pe câmp, la cules de varză. Au fost şi în dimineaţa respectivă, au cules şi au dus-o soţiei consilierului, la piaţă, să o vândă. S-au întors să mai culeagă. Consilierul a auzit un foc de armă şi s-a dus să vadă cine braconează, el fiind vânător pe fondul respectiv şi de aici s-a iscat scandalul. Suntem siguri şi că e vorba de un braconier care vâna păsări mici, asta având în vedere mărimea alicelor găsite în victimele împuşcate”, a declarat Mihai Dincă.

Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi la câteva sute de metri distanţă de terenul pe care îl deţinea consilierul local, iar trupurile lor erau la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt.

Consilierul local din Răzvad şi amicul său au fost împuşcaţi, joi seara, în zona Nisipuri, de lângă Târgovişte, anchetatorii efectuând cercetări pentru omor calificat.

Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, sunt echipe complexe de cercetare, care desfăşoară activităţi sub coordonarea procurorului, iar în ajutor au venit şi doi poliţişti de la IGPR care participă la cercetări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici