Cazul educatoarei bolnave de TBC | A fost confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internaţi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a anunţat, miercuri, că Institutul Marius Nasta din Bucureşti a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei internaţi, după ce o educatoare a venit la Grădiniţa din Bucşani, deşi era bolnavă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1553 afișări
Imaginea articolului Cazul educatoarei bolnave de TBC | A fost confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internaţi

Cazul educatoarei bolnave de TBC, care a venit la şcoală. A fost confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internaţi

Potrivit DSP Dâmboviţa, Institutul Marius Nasta din Bucureşti a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internaţi. Pentru încă un copil analizele au infirmat boala, iar în cazul celui de-al treilea, analizele nu sunt definitivate.

Între timp, la un alt copil de la grădiniţa din Bucşani testul IDR, care depistează boala, a ieşit pozitiv.

“Încă un copil pozitiv la testul IDR primeste chimiprofilaxie la domiciliu. La momentul actual, cadrele didactice, contacţi direcţi ai doamnei educatoare, care s-au prezentat pentru consult pneumologic şi radiografie pulmonară nu prezintă leziuni pleuro- pulmonare active evolutive. Din cei 25 de copii înscrişi în grupa mică la care activa respectivul cadru didactic, până la data de 16 ianuarie 2018, au fost testati 19 copii, contacţi direcţi”, arată sursa citată.

La cabinetul unui medic de familie au mai fost testaţi alţi 26 de copii, iar la Dispensarul TBC un număr de 8 copii.

Potrivit DSP, educatoare s-a internat la Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte- Sanatoriul TBC Moroieni, deşi în data de 22 decembrie 2017 când a fost diagnosticată, a refuzat acest lucru şi a primit tratament pentru tuberculoză la domiciliu.

Femeia a mai fost bolnavă de TBC în anul 2010 şi după efectuarea schemei de tratament s-a vindecat, primind acceptul de a-şi relua activitatea în anul 2011.

Medicii cred că îmbolnăvirea actuală poate fi o reactivare a infecţiei din 2010.

Ancheta epidemiologică este în derulare.

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis, de luni, un dosar penal în cazul cadrului didactic care a mers la şcoală fiind bolnav de TBC. Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, anchetatorii urmează să stabilească dacă educatoarea de la Şcoala din Bucşani ştia că este bolnavă şi a pus în pericol elevii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici