Cazul elevei din Vaslui: Medicii au confirmat prezenţa meningococului în sângele pacientei de 15 ani, decedate la Iaşi

Prezenţa meningococului a fost confirmată, în urma examenelor de laborator, în sângele pacientei de 15 ani, care a murit marţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

56 afișări
Imaginea articolului Cazul elevei din Vaslui: Medicii au confirmat prezenţa meningococului în sângele pacientei de 15 ani, decedate la Iaşi

Medicii au confirmat prezenţa meningococului în sângele pacientei de 15 ani, decedate marţi la Iaşi

Medicii nu pot spune dacă adolescenta avea şi meningită, pentru că nu i-au putut recolta, din cauza stării grave, lichid cefalo-rahidian.

„La noi la laborator s-a confirmat infecţia foarte gravă cu meningococ. Nu meningită, pentru că n-am putut recolta, datorită stării grave, lichidul cefalo-rahidian, dar în sângele periferic s-a confirmat prezenţa meningocucului”, a declarat declarat Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Tânăra de 15 ani a murit marţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde fusese adusă cu câteva ore mai înainte de la Spitalul Judeţean din Vaslui. Ea a fost transferată cu o Ambulanţă, după ce medicii din Vaslui au stabilit că era suspectă de meningită meningococică.

Adolescenta fusese internată la Vaslui luni, iar în cursul nopţii starea ei s-a agravat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că o fată din Botoşani este suspectă de meningită, dar deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Joia trecută, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici