Cazul elevei pusă să se tundă în clasă. Ecaterina Andronescu: Există reguli suficiente ca profesoara să fie sancţionată

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi seară, referitor la cazul elevei din Carei, judeţul Satu Mare, care şi-a decolorat şuviţe din păr şi a fost pusă de o profesoară să se tundă în faţa clasei, că există suficiente reguli ca aceasta să fie sancţionată.

1557 afișări
Imaginea articolului Cazul elevei pusă să se tundă în clasă. Ecaterina Andronescu: Există reguli suficiente ca profesoara să fie sancţionată

Cazul elevei pusă să se tundă în clasă. Ecaterina Andronescu: Există reguli suficiente ca profesoara să fie sancţionată

Ministrul a declarat că viitoarea lege a Educaţiei ar trebui să delimiteze clar atribuţiile pe care le au părinţii atunci când îşi duc copiii la şcoală, dar şi limite impuse profesorilor.

"Acolo trebuie să facă o anchetă Direcţia şcolii, inspectoratul şcolii şi probabil dacă concluzia este asta, probabil asta o să se întâmple. Când îmbraci odată haina acestei meserii, odată rigorile trebuie să ţi le asumi. Să dai unui om intreg la minte, mobilat la minte, să ştie ce are de făcut cu viaţa lui. (...) Nu cred că e vârsta la care trebuie să îşi facă şuviţe. Nu e justificată. În acelaşi timp ea are doi părinţi care trebui să judece şi să îi permită copilului ceea ce e permis la 12 ani. Prin urmare nu ajungea profesoara ce a făcut. Nu am cum s-o aplaud. Aici lucrurile s-au întâmplat în cascadă. Nu trebuia să se întâmple aşa. Eu pot să vă spun ce trebuia să facă doamna dirigintă. Să îi cheme pe părinţi la şcoală, să stea de vorba cu fetiţa. Nu să bage foarfeca în părul fetei", a declarat Ecaterina Andronescu, la România Tv.

Ministrul Educaţiei a precizat că va discuta cu inspectorul şcolar de la Satu Mare, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

"Avem la Satu Mare un inspector şcolar foarte bun. Mâine (miercuri -n.r.) voi vorbi cu el pentru ca ce s-a întâmplat acolo să nu se mai întâmple. Există suficiente reguli ca doamna să primească şi dânsa sancţiunea pe care o merită. Să nu vă fie frică pentru că sunt mai mulţi directori în şcoală şi lucrurile se vor reaşeza", a completat Andronescu.

Reacţia ministrului vine după ce o elevă de la Şcoala „Vasile Lucaciu” din Carei, judeţul Satu Mare, care şi-a decolorat şuviţe din păr, a fost pusă de o profesoară să se tundă în faţa clasei. La o şcoală din judeţ, părinţii reclamă că le sunt bătuţi copiii de femeia de serviciu.

Poliţiştii din Satu Mare s-au autosesizat şi au deschis dosare penale după ce, în spaţiul public au apărut informaţii privind rele tratamente şi violenţă asupra unor elevi de la două şcoli din judeţ. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare verifică cele două situaţii reclamate de părinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici