Cazul elevilor din Bacău care au primit lapte expirat: Ce amendă a primit persoana responsabilă cu recepţia şi distribuţia produselor

Angajatul Şcolii „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău care a distribuit elevilor lapte expirat din luna iulie a fost amendat de inspectorii DSP cu 1.000 de lei. Acesta ar fi depozitat produsele primite recent împreună cu cele vechi şi nu a verificat data de expirare înainte să le împartă elevilor.

436 afișări
Imaginea articolului Cazul elevilor din Bacău care au primit lapte expirat: Ce amendă a primit persoana responsabilă cu recepţia şi distribuţia produselor

Amendă de 1.000 de lei, în cazul laptelui expirat dat elevilor unei şcoli din Bacău

Potrivit unui comunicat al DSP Bacău, remis miercuri presei, controlul de la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” a fost făcut în urma unei reclamaţii trimise pe email de unul dintre părinţi.

Inspectorii care au făcut verificările susţin că persoana responsabilă din cadrul şcolii cu recepţia şi distribuţia produselor lactate a depozitat produsele primite în data de 7 octombrie în acelaşi loc în care mai erau 27 de cutii de lapte, primite în luna iunie şi care erau expirate din data de 4 iulie.

„Persoana responsabilă nu a mai verificat termenul de valabilitate al produselor din stoc, iar în data de 8.10.2019 a distribuit elevilor atât laptele aflat în termenul de valabilitate, cât şi cel cu termen de valabilitate expirat”, se mai arată în comunicat.

Inspectorii DSP au aplicat o amendă de 1.000 de lei persoanei care a distribuit laptele către elevi.

La finalizarea verificărilor de la nivelul şcolii, controlul a fost extins şi în cadrul depozitului de produse lactate în vederea preîntâmpinării apariţiei unor situaţii similare, au mai informat reprezentanţii DSP Bacău.

Taguri:
lapte,
dsp,
expirat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici