Cazul fetiţei de 5 ani bătută cu mătura şi umilită de mama sa: Decizia luată de autorităţi

Feţita de 5 ani care a fost lovită cu mătura de către mama sa a ajuns în grija statului. Copila a fost preluată în regim de urgenţă, iar în cursul zilei de luni va fi plasată la un asistent maternal.

1646 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei de 5 ani bătută cu mătura şi umilită de mama sa: Decizia luată de autorităţi

Cazul fetiţei de 5 ani bătută cu mătura şi umilită de mama sa: A fost dată în grija unui asistent maternal

Sesizată în acest caz de către poliţiştii din Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a luat de acasă fetiţa de 5 ani.

„Încă de sâmbătă seara, după audierea mamei de la poliţie, noi am preluat copilul într-o structură de urgenţă. Astăzi (n.r.-luni ) s-a instituit prin ordinul directorului general al Direcţiei o măsură de protecţie în regim de urgenţă. Un asistent maternal deja a plecat spre Roman să preia fetiţa. Copilul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică", a declarat, pentru MEDIAFAX, Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamţ.

O anchetă în acest caz este în desfăşurare la nivelul IPJ Neamţ. Potrivit unor surse din anchetă, mama a justificat bătaia aplicată fetei prin faptul că ar fi fost supărată şi nervoasă.

Poliţiştii s-au sesizat după ce imaginile cu femeia de 25 de ani care o loveşte pe fată cu coada unei mături au fost postate pe Facebook şi ulterior şterse. În filmare se vede cum femeia o bate pe copilă în timp ce o întreabă „Mai faci urât?”, iar fata plânge şi se aruncă pe jos. „Te-am zăpcăcit un pic cu mătura? Ţi-am dat bine”, spune femeia, în timp ce o altă persoană, care a filmat incidentul, râde.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, imaginile au fost postate pe Facebook de tatăl fetei. Poliţiştii din Neamţ s-au sesizat din oficiu în acest caz, iar femeia a fost audiată. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici